Bij gebrek aan gevraagd worden, doen steeds meer vrouwen huwelijksaanzoek zelf

Vrouwen van in de 20 en 30 van nu wachten niet meer totdat hun geliefde op z”n knieën gaat en haar een aanzoek doet.

Als het te lang duurt, een kwaal waar veel heren aan lijden, nemen ze zelf het heft in handen en draaien ze de rollen om: dan vraagt zij hem.

Niet dat dit de ideale situatie is, want als je de meeste van deze vrouwen diep in hun hart zou kijken, hadden ze liever gevraagd willen worden door vriendlief………..

Dat blijkt uit enquête van de Britse datingsite Swoon.co.uk onder 1500 vrouwen en mannen.

Wanneer een vrouw het aanzoek doet, is dat meestal een impulsieve handeling. Eenderde van hen besteedt minder dan een maand aan de voorbereidingen ervan. Toch hoopt driekwart van de vrouwelijke respondenten dat haar partner haar te snel af is.

Uit onderzoek van een paar maanden terug bleek dat na een relatie van 2 1/2 jaar het ideale moment van het aanzoek gekomen is. Maar veel mannen aarzelen, omdat een trouwpartij een dure aangelegenheid is. Zo willen de meesten onder hen maar driekwart van een maandsalaris uitgeven aan een ring, terwijl deze gemiddeld toch 3 maanden werken kost.

Mannen willen bovendien ook niet teveel tijd en energie in het aanzoek steken, omdat dan volgens hen de romantiek verdwijnt. Slechts 20% van de ondervraagde heren maakt een knieval en de helft is hooguit enkele dagen bezig met de voorbereiding. 70% vraagt zijn vriendin gewoon thuis. De meeste vrouwen vinden het niet erg dat ze geen aanzoek krijgen zoals in een romantische film.

De meeste mannen en vrouwen vinden toch dat de man eigenlijk de vraag zou moeten stellen. Daarbij hoeft hij geen knieval te doen en ook de toestemming van de vader van de bruid in spé is geen must.

De gewenste locatie en tijd verschillen wel. Zo willen vrouwen het liefst ten huwelijk gevraagd worden in december, tijdens een gezellig avondje thuis. Mannen daarentegen willen hun geliefde op een warme zomeravond in juni meenemen naar een plek die veel voor hen betekent om daar hun aanzoek te doen.

Tooske Ragas gaat vrouwen van mannen die al te lang wachten op zo’n aanzoek helpen. Het nieuwe liefdesprogramma op SBS6 krijgt de veelzeggende titel ‘Moet je me niet wat vragen?’

Lees ook:Vrouwen zijn nog steeds tuk op lekker ding op knie + ring
Lees ook:Vrouwen willen hun huwelijksaanzoek grootser en meeslepender
Lees ook:Na 2 1/2 jaar relatie is het tijd voor een aanzoek…….
Lees ook:Vrouw wil huwelijksaanzoek van man, maar zelf gaan over de trouwdag
Lees ook:Man van nu zwemt bijna liever tussen haaien dan dat ie huwelijksaanzoek doet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bij gebrek aan gevraagd worden, doen steeds meer vrouwen huwelijksaanzoek zelf

  1. Pingback: Mannen moeten op de knieën voor aanzoek vrouw en trouwen moet een sprookje zijn | Relatie

  2. Pingback: Welkom in schrikkeljaar 2012: nu vragen de vrouwen de mannen! | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>