Kantoorliefdes

Een relatie aangaan met je collega blijkt volgens onderzoek niet de slimste. In zeventig procent van de gevallen lopen de relaties stuk en dan ben je geen ‘sex-collega’ meer, maar een ‘ex-collega’, zo stelt professor Lievens van de Universiteit Gent, en zie dan maar eens normaal met elkaar om te gaan, elke dag weer…………

Relaties op de werkvloer zijn de afgelopen decennia gestegen vanwege het feit dat er steeds meer vrouwen op de werkvloer komen en collega’s werken nauwer samen ook wegens teambuildings, overwerken, reisjes en cursussen.

Maar liefst veertig procent van de mensen ontmoet zijn geliefde op de werkvloer. Je maakt je collega mee op goede en slechte dagen en je weet wat je aan hem of haar hebt. Ook speelt het spanningseffect mee, eigenlijk is het verboden om verliefd te worden op een collega, ‘het is een verboden vrucht, en dat trekt aan’.

Toch zijn er flink wat nadelen. In ieder geval voor de verboden relaties, dat wil zeggen, als getrouwde werknemers een relatie beginnen. Voor vrijgezellen op het werk die verliefd worden is het niet zo’n ramp. De relatie wordt snel geaccepteerd en als de een niet hoger in rang is dan de ander is er niets aan de hand. Voor collega’s die hun relatie geheim willen houden is er niet veel hoop. Op de werkvloer is het houden van een geheim vrijwel onmogelijk. Er wordt teveel op je gelet en er wordt teveel geroddeld. Het brengt spanning mee voor de andere werknemers en roddels worden haatdragender, vooral als iemand een relatie begint met bijvoorbeeld het afdelingshoofd of de chef. Dan zijn de rapen gaar. Niemand vertrouwt je meer.

Natuurlijk zijn er ook voordelen. Verliefde collega’s gaan fluitend naar het werk, (immers, zijn zien hun geliefde weer). Maandagochtend is helemaal te gek, want je hebt het object van je verlangen al twee dagen niet gezien. Zij zitten lekkerder in hun vel, hebben meer zelfvertrouwen en maken vaker overuren. Wat wil je als werkgever nog meer?

Lees ook:Helft van werkende Nederlanders is weleens verliefd op collega
Lees ook:Ook weleens verliefd geweest op een collega?
Lees ook:Zo ziet flirten op de werkvloer eruit!
Lees ook:Meer dan de helft van ons is weleens (stiekem) verliefd op een collega
Lees ook:Liefde op de werkvloer zorgt voor gedonder

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Kantoorliefdes

  1. Wendie

    Kantoorliefdes zijn toch net zo erg als middelbare school liefdes: als het uit gaat dan heb je er een vijand bij die alle vrienden en of vriendinnen mobiliseert om de ander in een kwaad daglicht te stellen. Maar aan de andere kant kunnen kantoorliefdes saai werk toch behoorlijk compenseren zolang het maar leuk blijft en niet onderdeel wordt van een organisatie-roddel, zodat de saaie collega’s wat te babbelen hebben in hun geregelde leventje

      /   Reply  / 
  2. Frank

    Ik wou dat er bij mij op het werk eens een relatie ontstond. Dan zou ik niet langer meer het idee hebben dat ik met een stelletje halvegare, kille, emotieloze, egoïstische gasten te maken had!

      /   Reply  / 
  3. Wendie

    Maar dat is juist vaak het probleem: als je zo’n idee over je werk hebt dan kun je spontane relaties in zo’n omgeving wel shaken. Relaties op het werk ontstaan ook vaak in die werkomgevingen waar mensen niet halvegaren etc zijn maar geinteresseerd zijn in elkaar en open zijn voor meer dan goedemorgen en het is toch zo leuk met mijn gezinnetje thuis, laat staan de katten

      /   Reply  / 
  4. Xandra

    Goed zwijgen over spannende momenten doet wonderen voor de teamgeest op het werk. Het kan je zelfs een flinke gouden handdruk opleveren!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>