Je kunt wel op 6 manieren vreemdgaan

Overspel van beroemdheden doet de kolommen van de boulevardpers altijd vol lopen.

Daardoor gevoed zette  tijdschrift ‘Psychology Today’ de diverse soorten van buitenechtelijke affaires op een rijtje………

ZUIVER GEILIGHEID
De moeder (of vader) der affaires. Meestal broeierig spannend. Snel opgelaaid en snel gedoofd. Mensen die er gevoelig voor zijn hebben er vaak vele achter en/of naast elkaar en kunnen verslaafd raken aan het soort spanning wat het met zich meebrengt.

WRAAK OF WROK
Na jarenlang een naar, saai of onbevredigend huwelijk te hebben gehad wil 1 van beiden het de ander betaald zetten. Soms ook nog om het overspel van de ander te wreken. Geen goed idee. Direct scheiden werkt beter.

PLATONISCH
Is het overspel als er geen seks plaatsvindt? Het is duidelijk meer dan vriendschap. Meestal gaat een van de twee niet verder om de eigen relatie niet in gevaar te brengen. Kan niettemin tot veel jaloezie leiden en vervolgens tot een ‘wraak- of wrokaffaire’ affaire van een van de thuis zittende partners.

FAMILIEBANDEN
Het blijft in de familie. Hij doet het met de zus van zijn vrouw of zij met haar moeders 2e echtgenoot. Vaak omdat het niet zo opvalt en makkelijk te regelen is. Maar als het uitkomt ontstaat meer dan gemiddeld veel gedoe.

HET IS GEEN AFFAIRE
Komt veel voor bij vrouwen. Ze denken de man van hun leven te hebben gevonden. Hij moet thuis alleen nog even de scheiding rond maken en wacht nog op het goede moment om het zijn echtgenote en kinderen te vertellen. Dat kan jaren duren. In 90% wordt uitstel afstel en blijft het dus toch nog een affaire.

AFFAIRE ALS 2e RELATIE
Dit is het ‘hogeschoolwerk’. Een van beide partners heeft naast het huwelijk nog een andere ‘volwaardige’ relatie met een 3e persoon met zowel seksuele, vriendschappelijke als familiaire componenten. Soms is er zelfs sprake van een schaduwgezin. Een dergelijke vorm van overspel wordt ook wel een ‘dubbelleven’ genoemd en is voor de bedrogen partij het allermoeilijkst te verteren als het uitkomt.

Lees ook:Is er nog een huwelijk na overspel?
Lees ook:Vandaag 5 januari: echtscheiden of vreemdgaan?
Lees ook:Liefde op eerste gezicht en vreemdgaan ‘overkomt’ (bepaalde) mannen vaker dan vrouwen
Lees ook:Een ontrouwe vent: van ‘Stand by your man’ tot op de keien gooien
Lees ook:Houd vreemdgaan geheim om huwelijk en kind te beschermen!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Je kunt wel op 6 manieren vreemdgaan

  1. Monogaampje

    Gewoon niet vreemdgaan, kwets je ook niemand.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>