Singles hebben katten, stellen hebben een hond

CatDogHonden zijn vaak allemansvrienden. Katten daarentegen niet. Zij zijn kieskeurig en men zegt ook weleens ‘een hond heeft een baas, een kat heeft personeel’.

Maar dat verschil lijkt ook te gelden voor katten-bezitters en honden-eigenaren.

Een onderzoek van Facebook onder 160.000 profielen gaf aan dat kattenmensen vaker single dan hondenmensen. Bovendien hebben de laatste gemiddeld meer FB-vrienden.

De onderzoekers wilden uitzoeken of mensen die een voorkeur hebben voor een hond of kat op een bepaalde manier op het dier lijken. Honden zijn over het algemeen socialer en makkelijker dan katten, terwijl die laatsten dus vaker een onafhankelijk en onvoorspelbaar karakter hebben. Verder tonen kattenliefhebbers op social media een grotere variatie aan emoties, terwijl hondenmensen meer blij en trots doen.

30% van de mensen die kattenplaatjes en -video’s delen, zijn vrijgezellen. Van de hondenliefhebbers waren dat er 24%. Gemiddeld hebben hondenliefhebbers 26 meer vrienden en houden ze meer van sociale activiteiten dan kattenmensen, die het liever binnen zitten met een goed boek of een film.

Maar het feit dat er meer singles zijn met een kat en meer stellen met een hond heeft uiteraard ook een praktische reden. Een hond vergt nou eenmaal op tijd thuis zijn en evenzo op tijd uitlaten en voeren en dat is met 2 nou eenmaal makkelijker dan alleen.

JESS3_Mindjet_Dichotomy_CatDog-2

Lees ook:Kattenbaasjes zijn intellectueler dan hondenbaasjes
Lees ook:Vrouwen met een hond in huis baren gezondere kinderen
Lees ook:Vrouwen zijn gekker op hun huisdier dan (op) hun man
Lees ook:Helft singles slaapt met hond of kat
Lees ook:Relatie tussen mens & hond bestaat veel langer dan gedacht

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>