Baard- en snor-mansen zijn vaker seksisten en vreemdgangers

Mannen met baarden plegen gemiddeld vaker overspel, zijn agressiever en stelen vaker.

Maar het wordt nog vervelender: mannen met gezichtsbeharingen zijn namelijk ook beduidend grotere seksisten dan zij die gladgeschoren door het leven gaan.

Dat is allereerst gebleken uit een recent onderzoek van het sociale netwerk EVA onder 2000 mannen tussen de 15 en 55 jaar.

Bij de baardmannen gaf 47% toe dat ze vreemd-gaan of -gingen. Bij de geschorenen was dit slechts 20%. Ook op het gebied van agressie en stelen scoren de ‘baarden’ veel hoger. 45% zegt regelmatig te vechten en ooit iets te hebben gestolen. Bij de geschoren mannen was dit de helft.

Het sociale netwerk vroeg aan vrouwen wat ze vinden van mannen met baarden en tweederde vindt baarden niet meer van deze tijd. Ze zijn klaar met de trend.

Niet voor niets misschien, want wellicht voelen vrouwen zoiets wel aan. Ook Australische psychologen deden een baardonderzoek in de VS en India, dat verscheen in verscheen in het toonaangevende wetenschappelijk tijdschrift Archives of Sexual Behavior.

Ze interviewden hen over hun houding ten opzichte van vrouwen. Ook hier was er een waterscheiding. Baard- en snordragers zijn veel vaker seksisten. Ze vinden vaker dat mannen beter zijn dan vrouwen.

Mannen met gezichtshaar scoren beduidend hoger op de schaal van seksisten dan de rest. Dat we weten.

De heren die meedoen aan Movember baardmaand laten we maar even buiten beschouwing.

Lees ook:Bij Bristlr moeten de mannen met baarden zijn (en hun vrouwelijke fans)
Lees ook:‘Geld uit de portemonnee van je partner halen is geen stelen
Lees ook:Mensen die een gelukkige tienertijd hadden, scheiden makkelijker
Lees ook:Baarden Porno
Lees ook:Fanatiek twitteren leidt tot overspel en echtscheiding

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>