Zogenaamde Moffen uit WO II hadden wel degelijk ‘sex appeal’

Zwartboek-Sebastian-Carice-45_4Niets goeds is er voortgekomen uit WO II, net zo min als uit andere oorlogen.

Maar wat onbekend is dat Duitse soldaten wel bijdroegen aan de modernisering van de seksuele moraal in Nederland.

Zo spraken Wehrmacht-militairen openlijker over seks dan Nederlanders en werden zij regelmatig gecontroleerd op geslachtsziekten.

Het Duitse leger was daarin heel modern en pragmatisch, aldus historica Laura Fahnenbruck, die op dit onderwerp promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Soldaten werden door hun legerleiding aangemoedigd om relaties aan te knopen met Nederlandse vrouwen. Allen werden standaard uitgerust met condooms en hadden brochures waarin positief werd bericht over met name vrouwen op het Nederlandse platteland. De Duitsers verkozen hen boven bijvoorbeeld Françaises, die zij geraffineerd en potentieel gevaarlijk vonden.

De bezetter wilde graag een gezamenlijke toekomst opbouwen met het ‘stamverwante Nederland’, schrijft Fahnenbruck. Militairen werden zo gebruikt om Nederland mentaal in te lijven in het Derde Rijk.

Volgens Fahnenbruck speelde ook het Duitse legeruniform een rol bij de verovering van het hart van de Nederlandse vrouw. Het maakte de schouders visueel breder en de benen langer. Daarmee benadrukte het de mannelijkheid.

Hoeveel Nederlandse vrouwen een relatie met een Duitse militair kregen, is niet duidelijk. Wel staat vast dat in de meidagen van 1940 veel meisjes de soldaten aantrekkelijk vonden. “Dan komen er al berichten van meisjes die zich niets aantrekken van sociaal gezag. Al werd het breed afgekeurd, soldaten boden concrete kansen op seksuele ervaringen.”

Deze door de Nederlanders als ‘moffenhoeren’ betitelde vrouwen werden tijdens en vlak na de bevrijding de hoofden kaalgeschoren en ernstig vernederd.

Fahnenbruck

Lees ook:Mannen vinden lange benen niet sexy
Lees ook:Geen ‘gedoe’ tussen Turkse militairen en Duitse soldates!
Lees ook:Nederlandse kaaskoppen zijn niet voor niks het langste volkje ter wereld
Lees ook:Hoe sexy is een vrouw die veel van voetbal weet?
Lees ook:De natte droom der Duitse mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>