Mannen worden rustig als ze hun hand aan de penis leggen

HandInPantsBij kleine jongetjes zie je het reeds en het wordt ze al jong afgeleerd: ze stoppen hun hand in broek om die even om hun piemeltje te leggen. Daar is niks exhibitionistisch aan, het is een natuurlijke drang.

Ook volwassen mannen doen het bij dreiging, dat zie je bijvoorbeeld bij voetballers. Door hun hand op hun penis te leggen, voelen ze zich gerustgesteld en comfortabel. Veel mannen vallen zelfs op die wijze in slaap…….

Dat schrijft Vanessa Van Edwards in ‘Human Lie Detection and Body Language 101′.

“Mannen willen zo hun kruis onderbewust beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals een kind die een voetbal wegtrapt bijvoorbeeld.”

Daarnaast is het ook prettig, want het kalmerende en prettige hormoon oxytocine komt vrij, telkens al ze hun geslachtsdeel op niet erotische wijze aanraken. Dat is vergelijkbaar met zachtjes over je arm of je buik wrijven.

Een laatste reden is volgens Van Edwards dat mannen het gevoel krijgen dat zij de contrĂ´le hebben als ze met hun hand in hun broek zitten. Ook mannen die onderuit gezakt op de bank liggen of hangen hebben deze gewoonte, vaak tot ergernis van de vrouwelijke huisgenoten.

Onze voorvaderen deden het ook, wanneer ze tegenover een vijand kwamen te staan, en dat blijkt er dus nog steeds ergens in te zitten. Weet dat een man zichzelf als het ware kalmeert en de situatie de baas proberen te krijgen, voordat je het als ‘vies’ wegzet.

human-lie-detection-and-body-language-101-vanessa_1

Lees ook:Sportschoolmannen zijn watjes
Lees ook:Justin Bieber & Selena Gomez in het paradijs
Lees ook:Dumpen doe je zo………
Lees ook:10 dingen die mannen niet gaan begrijpen van vrouwen
Lees ook:Campagne ‘Heren houdt uw benen bij elkaar’ New Yorkse metro

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>