Mannen-wetenschap: zo spetter je het minste!

WomenLookMenWCSpetters bij het plassen kunnen mannen het beste voorkomen door een zo kort mogelijke afstand te hebben tot de pot.

Verder is het aan te raden om de urinestraal niet loodrecht op het toilet of urinoir te richten maar in een scherpe hoek. ………

Dat melden Amerikaanse fysica in een serieus uitgevoerde studie die ze bij wijze van grap hebben gepresenteerd op een bijeenkomst van de American Physical Society.

“In antwoord op herhaaldelijke kritiek van onze moeders en enkele stukgelopen relaties presenteren we de spetterdynamiek van een gesimuleerde mannelijke urinestraal”, zo motiveren zij hun keuze.

Ze bootsten een urinestraal na door gekleurd water uit een slang te spuiten op verschillende toiletten en urinoirs. Met een hogesnelheidscamera bestudeerden ze de spetters die ontstonden.

Die nemen vooral toe als de afstand van de slang tot het toilet groot is. “De mannelijke plasstraal breekt op 15 tot 17 cm afstand van de uitgang van de urinebuis”, verklaart hoofdonderzoeker Tad Truscott op BBC News.

“Tegen de tijd dat de straal het toilet raakt, is er dus al sprake van een druppelvorming.”

Hoe dichter bij het toilet, hoe minder spetters dus. Uit metingen blijkt volgens Truscott dat zitten daarom de beste plasmethode is voor mannen.

“Als je staat ben je 5x zo ver van de pot als wanneer je zit”, verklaart hij. “Het lijkt er dus op dat zitten de beste manier is om ongewild gespetter te vermijden op een traditioneel toilet.”

Wanneer staand plassen de enige optie is, bijvoorbeeld bij een urinoir of plasmuur, is de hoek van de straal erg belangrijk. Hoe scherper de hoek, hoe minder spetters.

Maar ook andere trucs kunnen helpen bij het voorkomen van spetters, zoals het deponeren van toiletpapier in het toilet om de impact van de straal op de pot te verminderen.

“Mijn favoriete techniek is het tekenen van een vlieg op de toiletpot om aan te geven waar moet worden gericht om spetters te voorkomen”, aldus Trucscott. “Helaas plaatsen sommige bedrijven deze vlieg op de verkeerde plek.”

Lees ook:Sushi-bar laat mannen vanaf het toilet naar vrouwen loeren
Lees ook:Vrouwen vallen op type ‘holbewoner’
Lees ook:Psychologie van plassen en handen wassen (m/v)
Lees ook:Helft van de mensen gaat naast partner zitten kakken
Lees ook:Mannen kunnen niet meer plassen als vrouwen toekijken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>