Lekker gluren bij de buren

Ruim de helft van Nederlanders zegt thuis het lekkerste te ontspannen.

Voor veel vrouwen is gluren bij de buren nog leuker dan TV-kijken………

Dat blijkt uit onderzoek van Offley Port onder 504 respondenten van 18 jaar en ouder.

Van alle gemakken voorzien zijn (44%) en de nabijheid van de eigen spullen (40%) maken het gemakkelijk om thuis te ontspannen. Voor 37% draagt tevens goede muziek bij aan relaxen.

Meer dan de helft van de Nederlanders komt het beste tot rust in de huiskamer, gevolgd door de slaapkamer (26%). Opvallend genoeg staat de werkkamer, die meestal niet direct geassocieerd wordt met ontspanning, op de 3e plek. Deze kamer wordt met 15% vooral vaak gekozen door mannen.

Omkleden voor een ontspannen avond op de bank vinden de meeste Nederlanders niet nodig. De grootste groep van 46% ontspant het liefst in dezelfde kleding die zij ook dragen naar het werk. 2% geeft aan naakt het meest tot rust te komen.

Nederland staat internationaal bekend vanwege hun ‘open windows’.Gordijnen worden nog steeds vaak open gelaten, ongeacht de kleding. Meer dan de helft van de Nederlanders vindt het sluiten ervan niet nodig, 40% kijkt graag naar buiten. Bij eenvijfde gaan de gordijnen zelden of nooit dicht en 8% heeft zelfs helemaal geen raambedekking.

Open gordijnen hebben echter wel gevolgen. Vooral de jongere generatie maakt zich schuldig aan gluren bij de buren: meer dan een kwart van de 20′ers geeft aan dit een vermakelijke activiteit te vinden, tegenover 10% van de 65-plussers. Vrouwen zijn met 25% beduidend nieuwsgieriger dan mannen (14%).

Toch heeft een groot gedeelte van de Nederlanders zelf wel behoefte aan privacy: 40% geeft aan het niet fijn te vinden als de buren bij hen naar binnen kunnen kijken.

Jong geleerd, oud gedaan?

Lees ook:Mannen relaxen 4 uur meer per week dan vrouwen
Lees ook:Nederlanders vinden het zalig te roddelen over de buren
Lees ook:Vermoedt u huiselijk geweld bij de buren? Bel het steunpunt!
Lees ook:Pasen: mannen willen seks, terwijl vrouwen knuffelend willen ontbijten
Lees ook:Schoonmoeders veroorzaken stresss

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>