In januari wordt het meeste gelogen (vooral tegen de partner)

De dure decembermaand, de goede voornemens die nu al bijna allemaal geflopt zijn en de uitverkoop: 3 zaken die half januari veel aanleiding geven om oneerlijk over te doen.

Eigenlijk zitten we nu op ons dieptepunt. Het is niet voor niets dat het vandaag ‘Blue Monday’ heet.

Want over hoe rood we staan, over die doos bonbons de we toch weer naar binnen hebben gewerkt en over die zogenaamde koopjes in de Sale voelen we ons schuldig en rot liegen we ons ook te barsten.

En de persoon tegen wie het vaakt onwaarheden worden verteld is helaas de partner…….

Zo blijkt ook uit een Britse poll onder 2000 mensen ter gelegenheid van de release van het 3e seizoen van de serie ‘Lie To Me’ op DVD.

Deze maand liegen mensen ook vaker tegen hun baas. Ze melden zich ziek terwijl ze eigenlijk gewoon niet uit hun bed kunnen komen. Bijna de helft verzint ook een flauw excuus om sociaal contact te mijden. In januari komen mensen aan ongeveer 7 leugens per dag, tijdens de rest van het jaar dat er 4 zijn. Bijna de helft werd in de eerste 2 weken van 2012 reeds betrapt op onwaarheden.

Van verhalen over geld krijgen we het vaakst een Pinocchio-neus; velen durven niet toe te geven hoeveel ze uitgaven voor de decemberfeesten en hoe erg ze zich in de schulden hebben gewerkt. Een kwart liegt ook over hoeveel ze tijdens de uitverkoop hebben uitgegeven. Ook goede voornemens zijn een reden om te liegen. Want zeggen dat je alweer net zo veel (of zelfs meer) eet, dinkt, slikt of rookt als op 31 december staat natuurlijk niet stoer.

Mensen marchanderen met de waarheid, omdat ze een ander niet willen kwetsen of teleurstellen. De helft geeft voor de poll toe dat ze nu hun goede voornemens reeds opgegeven hebben en hierover oneerlijk waren. De persoon tegen wie het vaakst gelogen wordt is de eigen partner.

O ja: we denken van anderen en zeker van onze geliefde wel te kunnen zien wanneer hij of zij liegt. Mis! Lichaamstaaldeskundige James Borg: “De meeste mensen denken dat ze goed zijn in het opsporen van een leugen, maar de meesten letten echter op de verkeerde dingen in hun zoektocht naar belangrijke signalen.”

En over deze Blue Monday. Die is volgens Buch & Partners Communicatieadviseurs dit jaar door de aanhoudende negatieve berichten over de economie nog een graadje bluer dan anders. Op naar de lente! Of zoals mijn collega Erik Feenstra reeds schreef: het komt vast allemaal wel weer goed.….

Lees ook:Feestdagen of Vreesdagen ?
Lees ook:Goede voornemens? Vrouwen zijn er van, maar mannen houden vol!
Lees ook:Mannen liegen het dubbele van vrouwen!
Lees ook:Mannen vinden liefde belangrijker dan vrouwen
Lees ook:Mannen, vrouwen en liegen. De verhouding is 3 : 1

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “In januari wordt het meeste gelogen (vooral tegen de partner)

  1. Pingback: Vandaag is het bijltjesdag in huwelijksland | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>