Partner die links slaapt is gelukkiger, de rechtsslaper is rijker

Raar maar waar: degene van een stel die aan de linkerkant van het bed slaapt is over het geheel genomen gelukkiger dan degene die rechts ligt.

Maar die laatste categorie heeft waarschijnlijk een hogere bankrekening…….

Dat blijkt uit onderzoek van een hotelketen onder 3000 gasten.

Zo heeft meer dan een kwart van de mensen die links slaapt (vanuit bed gezien) het gevoel dat ze positief in het leven staan, ten opzichte van 18% van de rechtsslapers.

Tweederde van degenen die aan de linkerkant liggen, zeggen dat ze beter kunnen omgaan met zware druk en problemen dan hun partner. Ze hebben tevens meer zelfvertrouwen en kunnen beter omgaan met het vooruitzicht van een gestresste werkdag.

Dat maakt dus dat 31% van de linksslapers houdt van zijn werk, ten opzichte van 18% van de rechtsslapers. Maar let op: die laatsten verdienen wel weer meer dan die eersten!

En zo kun je dus zowel letterlijk als figuurlijk met het verkeerde been uit bed stappen. De helft van de linksslapers hun favoriete bedzijde onder geen beding afstaan aan hun wederhelft.

Een kwart is ervan overtuigd dat er een goede en slechte kant van het bed is. Ruim driekwart is zó gehecht aan hun slaapplekje, dat zij het raar vinden om aan de andere kant te gaan liggen.

Lees ook:De kant van het bed waar je slaapt zegt veel over je (en over je partner)
Lees ook:Vrouwen winnen de strijd van mannen om de beste kant van het bed
Lees ook:Hoe tolerant ben jij in het ledikant?
Lees ook:Welke gezichtshelft is jouw chocoladekantje?
Lees ook:Mannen vinden hun echtgenote meestal mooier dan hun minnares

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>