Wat zegt de glimlach van een vrouw nou werkelijk?

Vrouwen glimlachen meer dan mannen.

Tevens is het bewezen dat vrouwen naar hooggeplaatste heren meer smilen dan naar gemiddelde mannen.

Maar vrouwen glimlachen niet alleen ter aanmoediging of omdat ze het gezellig hebben.

Ook wanneer zij zich juist ongemakkelijk voelen, laten zij nog weleens een glimlach zien. E

n met name dat laatste wordt door bepaalde mannen totaal verkeerd geïnterpreteerd. Mannen zien in een glimlach namelijk vaak een aanmoediging. Waar moet je dus op letten?

Psychology Today schrijft over een onderzoek naar (glim-)lachen.

Er werd een gefingeerde personeelsadvertentie geplaatst. 50 jonge vrouwen solliciteerden naar een baan als onderzoeksmedewerker en kregen een allen een uitnodiging. Tijdens de gesprekken werden naast neutrale vragen ook een paar seksueel getintee vragen gesteld. De gesprekken werden op video opgenomen, en de gelaatsuitdrukkingen van de vrouwen werden achteraf geanalyseerd.

Daaruit bleek dat de vrouwen vaak glimlachten als respons op de seksuele toespelingen. Maar ~er hier zit de angel~ die drukten echter geen plezier uit. Het waren ‘gemaakte’ glimlachjes, die eigenlijk verraden dat ze zich ongemakkelijk voelen. Tijdens de evaluaties werd dit bevestigd door de dames in kwestie.

Daarna toonden de onderzoekers fragmenten van de sollicitatievideo’s zonder geluid aan willekeurige mannen. Eerst een beeld met een echte glimlach, dan met een geforceerde en tenslotte eentje zonder. De mannen waren van tevoren getest in hoeverre ze de neiging vertoonden tot intimideren van vrouwen. Degenen bij wie dit in hoge mate het geval was, zagen de ongemakkelijke fake glimlachjes voor ‘flirterig’ aan en ervoeren dat als aantrekkelijk.

Mannen uit die laatste groep vertonen dan vaak de neiging om verder te gaan met een vrouw en hebben niet in de gaten dat zij hem juist verschrikkelijk vindt. Wat maar wil zeggen dat het soms lijkt of vrouwen foute grappen en/of seksuele toespelingen wel waarderen, maar voor de heren die goed kijken moet het verschil tussen een spontane en een ongemakkelijke glimlach waarneembaar zijn.

Lees ook:Hallo meiden: flikker je Lancôme toch weg !
Lees ook:Oppervlakkig gesprek? Ongelukkig persoon!
Lees ook:Zo reageren mannen op de seksuele intimidatie van hun vrouw
Lees ook:Een echte glimlach: daar kan geen photoshop of filter tegenop!
Lees ook:Live verslag van het einde van een relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>