Geen seks, liefde en aandacht? Dan chocolade!

Het is waar, chocolade maakt gelukkig. De zoete lekkernij maakt endorfine in je lichaam aan; een stof die een geluksgevoel veroorzaakt en voor veel vrouwen is het bijna net zo lekker als seks!

In chocolade zit namelijk fenylethylamine (een soort amfetamine), dat zorgt voor gevoelens als aantrekkingskracht, opgewondenheid en zwijmelen.

Dus bij gebrek aan liefde, aandacht en seks is de stap naar de patissier gauw gemaakt………..

“Ook van koekjes, gebak en chips worden we gelukkiger”, aldus onderzoeker Lukas Van Oudenhove van de K.U.Leuven.

Van Oudenhove onderzocht samen met enkele Briste collega’s een groep proefpersonen met een gezond gewicht. Ze moesten 12 uur vasten om vervolgens onder de MRI-scanner te gaan.

Ondertussen lieten de vorsers hen klassieke muziek horen waarvan bewezen is dat deze depressieve emoties opwekt. Op hetzelfde moment dienden de personen ook naar foto’s van verdrietige mensen te kijken.

Daarna kregen bepaalde deelnemers een zoutoplossing zonder voedingswaarde toegediend via een sonde in de maag. Anderen kregen op dezelfde manier een vetzuuroplossing binnen. Deze methode was noodzakelijk om betrouwbare resultaten te bekomen.

Opvallend genoeg voelden de proefpersonen die de vetzuuroplossing toegediend kregen zich minder verdrietig dan de deelnemers die de zoutoplossing kregen. Logischerwijs reageerden ze minder op de deprimerende beelden en muziek. Ook de MRI-scans toonden aan dat vetzuren ervoor zorgen dat bepaalde zones in ons brein, verantwoordelijk voor het ontwikkelen van negatieve gevoelens, minder actief zijn.

Van Oudenhove benadrukt dat het gelukzalige effect na het eten van chocolade, gebak, chips of koekjes na een tijd weer verdwijnt. “De kans bestaat dat je jezelf erna opnieuw slecht voelt. Of misschien zelfs slechter.” En daar ligt nou net het gevaar van alle verslavingen op de loer: op den duur heb je steeds meer nodig en bij chocolade-eters zet zich dat af op dijen en buik. Wel genieten dus, maar met mate.

Lees ook:‘Knuffelhormoon’ oxytocine zorgt voor liefde zonder roze bril
Lees ook:Chocolade: zwart als de nacht, zoet als de liefde
Lees ook:Bestel vooral veel chocola als je je date ziet zitten!
Lees ook:Slanke, sexy modellen verkopen geen chocolade
Lees ook:Strooit hij wat lekkers? Vrouwen geven seks makkelijker op dan chocolade!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Geen seks, liefde en aandacht? Dan chocolade!

  1. Pingback: Mannen worden dik van vlezige snacks, vrouwen van zoetigheid | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>