De Tango zorgt voor minder stress en meer seks

tangoDe Tango uit het land van onze eigen Prinses Maxima is de ultieme relatietherapie.

Want paren die deze gepassioneerde dans uitvoeren, hebben minder onderlinge spanningen, terwijl de spanning tussen de lakens er juist van toeneemt………

Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Frankfurt, dat vandaag gepubliceerd is.

De Colombiaanse psychologe Cynthia Quiroga Murcia nam voor haar proefschrift bij 22 dansparen speekselmonsters af en onderzocht de hormoonconcentratie van de dansers voor en na het dansen van de Tango.

Zo bleek dat tijdens uitvoeren van de Argentijnse dans de hoeveelheid van het hormoon cortisol, dat stress veroorzaakt, afneemt en de hoeveelheid testosteron toeneemt. Testosteron verhoogt de zin in seks.

Om uit te vinden of de ‘tango-effecten’ door muziek, dansbewegingen of de aanrakingen van twee lichamen worden veroorzaakt, moesten de paren ook zonder muziek, zonder elkaar aan te raken of zonder danspassen te gebruiken de Tango uitvoeren.

De tangomuziek blijkt vooral stressverlagend te zijn en zin in seks is vooral op de aanrakingen met de partner terug te voeren.

Het onderzoek bevestigt volgens de universiteit de ervaring van relatietherapeuten dat tangodansen nuttig kan zijn om vastgelopen relaties te redden.

Lees ook:Relatiedipje? Slinger mekaar in een Tango!
Lees ook:‘It takes two to tango’: dansend een partner (terug-) vinden
Lees ook:Dans samen de tango en je weet hoe je relatie er voor staat
Lees ook:Welke muziek brengt hem of haar in de mood voor seks?
Lees ook:Muziek zorgt voor smaak, saamhorigheid en seks in een relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>