Daters: informeer eens naar muziekkeuze

Als fan van heavy metal-muziek zul je het wel vreemd vinden dat je qua karakter erg lijkt op de liefhebbers van klassiek.

Muziekvoorkeur zegt iets over persoonlijkheid.

Mensen blijken hun persoonlijkheid vaak te definiëren aan de hand van muzieksmaak, kleding, taalgebruik en favoriete uitgaansgelegenheden.

De Heriot Watt Universiteit te Edinburgh screende ruim 36.000 muziekliefhebbers wereldwijd.

Opvallend is dus dat liefhebbers van heavy metal en klassieke muziek dezelfde soort persoonlijkheid hebben.  Ze hebben veel zelfvertrouwen, zijn creatief en zitten goed in hun vel, maar ze zijn niet zeer extravert.  Metalfans houden overigens ook van de composities van de klassieke Wagner, omdat deze ~net zo als heavy metal~ groots, opzichtig en brutaal zijn.

Houd hij of zij van country? Dan is dit een extraverte harde werker. In tegenstelling tot de reggaefans, die zeker niet van vermoeiend werk houden. Zij zitten echter wel lekker in hun vel en zijn genereuze personen.

Danceliefhebbers zijn zeer extraverte creatievelingen, die zeker ook egocentrisch en onvriendelijk durven te zijn. Wie houdt van rap, is ook weer erg extravert en heeft bepaald geen lage dunk van zichzelf.

Fans van niet-commerciële, experimentele muziek, de zogenaamde indie, hebben vooral weinig zelfvertrouwen, werken liever niet te hard, zijn niet al te aardig of genereus, maar wel creatief. Ze staan qua karakter bijna lijnrecht tegenover de bluesfans, die de wereld met veel zelfvertrouwen tegemoet zien. Tot slot nog de rock ‘n’ roll-liefhebbers: dit zijn creatieve, hardwerkende mensen die niet vrijgevig zijn. Tel uit je winst! Of niet.

Lees ook:Zijn of haar muzieksmaak verraadt veel over het karakter
Lees ook:Welke muziek is favoriet bij liefdesverdriet?
Lees ook:Muzieksmaak jonge tieners verraadt of het crimineeltjes worden of niet
Lees ook:Wat de Facebook-foto’s over iemand verraden
Lees ook:Dames, weten wat je date doet? Kijk eens naar z’n sokken!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>