Relatie op de werkvloer: geen half werk graag

Hoewel een relatie op de werkvloer niet vanzelfsprekend is, vindt de meerderheid dat het moet kunnen.

65% van de Europese singles koos voor het antwoord: “Liefde op de werkvloer – waarom niet? Ik geloof dat het goed kan werken.”

Dat blijkt uit een enquête van PARSHIP.

Een relatie op het werk kan dus. Maar wat als een werknemer er met de manager of baas van door gaat? Britse (28%) en Duitse (34%) vrouwelijke singles keuren het af als het niet een relatie betreft tussen twee gelijkwaardige collega’s.

Voor Spaanse singles daarentegen, maakt het geen verschil of het gaat om een relatie tussen baas en werknemer; Slechts 6% koos voor het antwoord: “Geen probleem – althans, als zij gelijkwaardig aan elkaar zijn.

Overigens blijkt dat de meerderheid liever niet voor half werk kiest. Zij gaan voor een volledige liefdesrelatie. Dit in tegenstelling tot de Spaanse mannelijke singles. Zij prefereren flirten met collega’s boven verder gaan.

21% houdt zich afzijdig en koos voor het antwoord: “Een beetje flirten met collega’s vind ik prima. Maar ik zou nooit een serieuze relatie aangaan.”

Ondanks de positieve houding zijn er toch veel respondenten die er niet in geloven. 22% van de Europese singles koos voor het antwoord: “Ik houd privé en werk strikt gescheiden. Een relatie met een collega zou bij mij niet voorkomen.”

Lees ook:Liefde op de werkvloer zorgt voor gedonder
Lees ook:O, o de decemberborrels komen eraan: flirten is ok
Lees ook:Ook verliefd geworden op de werkvloer?
Lees ook:Flirten op de werkvloer: hoe ver kun je gaan?
Lees ook:Er wordt heel wat af gescharreld op de Nederlandse werkvloeren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>