KIJKEN: intieme bekentenissen van onder de dekens

SlaapkamersVPROHoe is het gesteld met de liefde in Nederland?

Oud, jong, autochtoon, allochtoon, hetero, homo, 60 jaar getrouwd of net verkering.

In een nieuwe VPRO-reeks zijn allerlei koppels openhartig over wat ervoor nodig is om goed te houden wat zij samen hebben.

Regisseur Pieter Kramer duikt in de Nederlandse bedden.

Hij is de man die in de jaren ’80 en ’90 tekende voor legendarische programma’s als ‘Theo & Thea’, ‘Kreatief met kurk’ en ‘Hertenkamp’.

“Wat mij vooral opviel, was dat de jonge koppels vaak heel idealistisch over hun relatie praatten, een tikje naïef misschien wel. Een groot verschil met de meeste oudere koppels, die vaak al heel wat overwonnen hadden. Wat je dikwijls van de oudere hoorde, was dat ze ooit een serieuze relatiecrisis hebben overwonnen, en dat ze sindsdien dieper van mekaar zijn gaan houden”, vertelt de regisseur aan het Vlaamse HUMO.

Voor Kramer zat er ook genoeg herkenbaars in. “t Was wel zo dat bepaalde zaken die de oudere koppels mij vertelden, me erg bekend voorkwamen. De angst die je bijvoorbeeld voelt wanneer je na enkele jaren van heel veel seks plots overgaat naar een periode van heel weinig seks, onwillekeurig denk je dan toch dat dat het einde van de relatie zou kunnen betekenen.”

De 4-delige reeks ‘Slaapkamers is vanaf vanavond 14 april 2014 te zien bij de VPRO op Nederland 2 om 23: 00 uur. (Vanuit bed kijken dus)

Lees ook:Redt gouden plak Sven Kramer het huwelijk van zijn ouders?
Lees ook:Een geheime liefde maakt niet gelukkig
Lees ook:Onze zuiderburen doen het 7x per maand
Lees ook:Mevrouw DSK gooit grijpgrage echtgenoot op de keien
Lees ook:Hoe goed is het om bij elkaar te blijven vanwege de kinderen?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>