Seks en relaties tussen docenten en leerlingen

Ik heb zelf meer dan 10 jaar les gegeven op een middelbare school en blijf vinden dat het niet kan: een seksuele relatie tussen een docent en zijn / haar leerling.

Nu lees ik net dat het bijna op de helft van de middelbare scholen in Nederland de afgelopen 10 jaar wel is voorgekomen.

Dit komt echter zelden naar buiten…………

Dat blijkt uit onderzoek van het KRO-programma Brandpunt onder 700 docenten.

De cijfers zijn in tegenspraak met de officiële gegevens van de onderwijsinspectie, waaruit blijkt dat dergelijke relaties slechts sporadisch zouden voorkomen. Hoewel scholen wettelijk verplicht zijn een relatie tussen een leraar en een leerling te melden bij de onderwijsinspectie en de politie, gebeurt dit maar zelden.

Schoolbesturen houden het liever binnenskamers. Zo zegt een leidinggevende in de uitzending van Brandpunt van zondag: “Ik maak het regelmatig mee. Ik probeer altijd te voorkomen dat het naar buiten komt. Dit moet je discreet oplossen.”

Ook docenten houden vermoedens over een relatie tussen een collega en een leerling liever voor zich. Van de leraren heeft 36% weleens vermoed dat er wat aan de hand was. Slechts 8% heeft dit ook daadwerkelijk aan leidinggevenden gemeld. “Waarom ik het niet meld?” zegt een docent in de uitzending, “omdat je met mensen omgaat.”

De reactie van het minsterie van OC & W is te lezen op de website van Brandpunt.

De uitzending van Brandpunt is zondag 13 maart 2011, 22.15 uur bij de KRO op NED 2.

Lees ook:Collega’s zijn geen vriend(inn)en
Lees ook:Giel Beelen verloor zijn zus aan k**ziekte en roept broer-zus-dag in het leven
Lees ook:Vrouwen kletsen over hun overspel. Mannen zwijgen
Lees ook:De eerste foto van de boeren van ‘Boer Zoekt Vrouw 2015′
Lees ook:Geknok om magische trouwdata

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>