Laat je man eens lekker huilen: ga naar Toy Story III

ToyStory3Meestal zijn het de vrouwen die bij het zien van films naar hun zakdoek grijpen.

Maar nu is er een film waarbij de heren het niet droog houden.

Er gaat niemand dood en alles eindigt goed, maar toch is de film Toy Story 3 een ware tearjerker voor mannen……….

Volgens de BBC wordt menig mannenzakdoek bovengehaald bij het bekijken van de animatiefilm over een 17-jarige jongen die naar de universiteit gaat en te oud is voor zijn speelgoed.

Niet dat dit openlijk gebeurt: mannen voelen heel wat druk om ‘vrouwelijke’ emoties zoals verdriet en angst niet te tonen en leren al vanaf jonge leeftijd niet te huilen bij een film, zo weet professor Mary Beth Oliver, mede-auteur van het werk “An Examination of Factors Related to Sex Differences In Enjoyment of Sad Films”.

En toch zijn er bepaalde ‘mannelijke’ onderwerpen waarbij een traan wel op zijn plek is, zoals het opofferen van een vriend in de strijd, sorry zeggen tegen je ouders, een favoriet sportteam dat verliest of de geboorte van een eerste kind.

Meestal zijn het ook de subtielere bewegingen, zoals het optrekken van een wenkbrauw, die de tranenvloed op gang brengen.

Opvallend is dan wel dat net Toy Story, waar niemand verliest en niemand opgeofferd wordt, net zoveel emoties veroorzaakt.

Volgens Oliver zou dit te maken kunnen hebben met de thematiek van een kind dat het huis verlaat : vooral bij ouders een tranentrekker.

Lees ook:Expositie legt ons hart bloot
Lees ook:Naar welke films je je dates wel / niet moet meenemen
Lees ook:Zeg eens sorry
Lees ook:Een nacht die je normaal alleen in films ziet…
Lees ook:Chicklit avant la lettre

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>