Foute mannen of egoistische vrouwen?

Carolien Roodvoets schreef er als relatietherapeut en kenner van vreemdgangers een boek over: Het monsterverbond, de aantrekkingskracht van foute mannen. Als je dat leest, dan zie je ze opeens overal lopen: leugenaars, zatlappen, vreemdgangers en klaplopers van de liefde. En die arme vrouwtjes maar lijden…

Maar wat is eigenlijk het aandeel van deze vrouwen in het gedrag van de mannen? Het zijn mannen die hun liefde verdoezelen en verdelen, verkwanselen en vergokken, maar de vrouwen krijgen hem niet. Nu heb ik in mijn praktijk eens een paar mannen aan het woord laten komen over dit fenomeen, echte foute mannen. En weet je wat ze zeggen: ‘Het komt door die vrouwen! Die zijn egoistisch, zijn alleen maar met zichzelf bezig. Bekijk het maar, ik doe er niet meer aan mee.’

De vraag is nu: hoe maken we dit ongedaan? Want stel nou dat ze allemaal toch wel kinderen gaan maken, dan is dit het begin van een lange reeks mannen en vrouwen die… alleen nog maar kinderen kunnen maken. Die vervolgens hetzelfde gedrag zullen gaan vertonen.

Lees ook:Waarom vrouwen soms een foute man willen
Lees ook:En wat is nou een foute vrouw?
Lees ook:Kinderen uit samengestelde gezinnen zijn agressiever
Lees ook:Ouders van nu kunnen niet meer opvoeden
Lees ook:Waar foute mannen goed in zijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>