Einde aan romantiek: alle liefdesslotjes in Parijs verwijderd

PntDesArtsDe duizenden liefdessloten op de Pont des Arts in Parijs worden momenteel verwijderd.

Vanaf vandaag is het definitief afgelopen. Stellen die hun liefde willen bezegelen door een hangslot achter te laten in de stad van de liefde, zullen moeten uitwijken….

De ‘Brug der Kunsten’ over de Seine ter hoogte van het Louvre en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedevaartsoord van de liefde. De rasters op de 150 meter lange brug hangen tjokvol met duizenden hangsloten in alle maten en kleuren. De sleutels liggen op de bodem van de Seine.

Voor velen is dit een doorn in het oog. Lelijk, beschadiging van het historische erfgoed en een risico voor de veiligheid van bezoekers en Parijzenaars. De brug kan het gewicht amper nog aan. Vorig jaar in juni moest een deel van de afrastering reeds vervangen worden nadat die het over 2,5 meter had begeven.

Vanaf vanochtend is de beroemde brug een week lang afgesloten om alles weg te halen. Bruno Julliard, een medewerker van burgemeester Anne Hidalgo, schat het aantal hangsloten op 1 miljoen, goed voor zo’n 45 ton metaal.

In de plaats van de rasters komen er panelen beschilderd door internationale kunstenaars. Op termijn zullen die op hun beurt vervangen worden door plexiglas, waardoor nieuwe slotjes hangen onmogelijk wordt.

Lees ook:Parijse Pont des Artes buiten gebruik door vele liefdessloten
Lees ook:FOTO-GALERIJ: liefdessloten hangen nu ook aan Gentse bruggen
Lees ook:Ook Amsterdam heeft een brug met liefdessloten
Lees ook:Europese bruggen buigen bijna door van liefdes-hangsloten
Lees ook:Echte liefde bezegel je met een hangslot aan een brug

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>