Facebook is als seks. Misschien nog wel erger……..

De drang om sociale netwerksites telkens te controleren is enorm vandaag de dag.

Het is wachten tot verslavingsklinieken behalve op de terreinen alcohol, drugs, gokken en seks, binnenkort een Facebook-afdeling openen……..

Zo blijkt uit een studie van de Universiteit van Chicago, die onder leiding stond van Professor Wilhelm Hofmann, tevens auteur van ‘Desires and Cravings: Food, Money, Status, Sex’.

Zonder iPad, iPhone en laptop en vooral zonder verbinding beginnen de echte verslaafden te beven en te zweten. ‘Hoi, ik ben Anna en ik ben Facebook-verslaafd’ lijkt de toekomst.

De onderzoekers lieten 205 volwassenen wekenlang hun verlangens gedurende de dag bijhouden. Seks en slaap waren het sterkst aanwezig, maar de verlangens naar media en werk bleken het moeilijkst te weerstaan. Tabak en alcohol worden als heel verslavend beschouwd, maar het verlangen ernaar bleek minder sterk dan verwacht.

Verrassend genoeg bleken de mensen het meest te verlangen naar slaap en ontspanning. “Op die manier ontstaat er een constant conflict tussen het verlangen naar rust en ontspanning en de drang om te werken en constant op de hoogte te blijven van alles”, aldus Prof. Hofmann.

Eerdere onderzoeken toonden reeds aan dat het gedurende de dag steeds lastiger wordt om verlangens te negeren, waardoor men er uiteindelijk aan toegeeft. Dat verklaart ook waarom het zo moeilijk is om ongezonde voeding te weerstaan. Hoe meer het verlangen wordt onderdrukt, hoe groter de kans is dat er aan het eind van de avond gestopt wordt bij de snackbar. Dat geldt dus ook voor alle sociale netwerken: ook al kukel je om van de slaap: toch nog even twitteren, facebooken en vooral….. kijken of je nog wel genoeg ‘gevolgd’ wordt en ‘vrienden’ hebt.

Lees ook:Het voorspel van de seks begint al aan het ontbijt!
Lees ook:Seks in de huwelijksnacht? De helft heeft ‘r de kracht niet meer voor!
Lees ook:Waarom seks-omdraaien-slapen geen goed idee is
Lees ook:Als de seks verdwijnt uit de relatie, zegt dat nog niks over de liefde
Lees ook:‘Ik was dronken’ kan niet het excuus zijn voor een onenightstand

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>