Vrouwen zijn betere chauffeurs dan mannen

WomenCarVrouwen zijn betere chauffeurs dan mannen.

Het stigma dat vrouwen vreselijk zouden zijn op de weg, kan definitief op de schroothoop

Zo blijkt uit een Brits onderzoek door verzekeringsmaatschappij Privilege Insurance onder bijna 1400 automobilisten, die getest werden op bumperkleven, snelheid en afsnijden.

Vrouwen scoorden maar liefst 23,6 van de 30 punten, terwijl mannen op 19,8 blijven steken, meldt de Britse Mirror.

Het grootste verschil is dat mannen vaak nog even gas geven om door oranje (soms rood) te kunnen rijden, terwijl vrouwen veel vaker blijven wachten. De mannen zelf vinden dat overigens geen fout; volgens hen staan ze in hun recht om door het oranje licht te rijden.

Bumperkleven blijkt ook een typische mannelijke neiging: meer dan een kwart maakt zich schuldig aan dit irritante rijgedrag. Slechts 14% van de vrouwen doet aan bumperkleven.

Vrouwen zijn sowieso hoffelijker op de weg dan mannen. 39% was altijd beleefd richting andere bestuurders terwijl mannen maar aan 28% kwamen.

Mannen blijken hun rijkunsten ook schromelijk te overschatten. Toen gevraagd werd of ze steeds de juiste snelheid reden, antwoordde 84% van wel terwijl dat in werkelijkheid maar bij 64% zo was.

“Ik was nogal verrast door de resultaten,” zei Neil Beeson, de rijinstructeur die meewerkte aan de studie. “In mijn ervaring zijn mannen altijd de beste leerlingen van de klas en presteren ze beter tijdens de lessen. Nu blijkt dat vrouwen de lessen beter onthouden.

“Het onderzoek toont vooral aan dat er een grote discrepantie is tussen hoe mannen denken dat ze rijden en hoe de wekelijkheid is”, aldus Charlotte Fielding, hoofd autoverzekeringen bij Privilege.

Lees ook:‘Vrouw achter het stuur. Bloed aan de muur’. Denken mannen nog steeds
Lees ook:Bij een vrouw in de auto zit je veiliger dan bij een man
Lees ook:Ook mannen zitten weleens met zweet in handen aan het stuur
Lees ook:Paren krijgen gemiddeld na 22 minuten ruzie in de auto
Lees ook:Lachen is belangrijker dan seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>