Mannen zijn boos als ze het op een zuipen zetten, vrouwen wórden er juist boos van

Al eerder deden we hier uit de doeken waardoor het komt dat vrouwen veel slechter tegen alcohol kunnen dan mannen.

Maar niet alleen de tolerantie verschilt, ook de stemming.

Mannen zijn meestal bozig als ze eens flink gaan doorzakken, terwijl vrouwen de volgende dag de kater hebben en dus ja: boos, depressief en chagarijig zijn………

Zowel mannen als vrouwen voelden zich de dag erna minder gelukkig, maar het effect bleek veel sterker te zijn bij vrouwen.

“Sommige mensen gebruiken alcohol om hun zorgen te vergeten, maar we stelden vast dat dit helemaal niet werkt”, aldus professor Valerie Harder van de University of Vermont in het vakblad ‘Alcohol and Alcoholism’.

Om het humeur van mensen en hun drinkgewoonten te begrijpen, gebruikten de professor en haar collega’s een programma voor interactieve stemopnames. De 246 proefpersonen, tussen 21 en 82 jaar, waren problematische drinkers.

Zij ondergingen alen een behandeling en rapporteerden gedurende een half jaar elke dag over hun stemmingen, stressgehaltes en drinkgewoontes.

Het blijkt dat woede het alcoholgebruik bij mannen sterk doet stijgen. Zo was een man die kwaad was meer geneigd om de volgende dag alcohol te drinken dan een man die geen boze gevoelens had.

“Het zou dan ook een goed idee zijn om mannelijke alcoholverslaafden beter te leren omgaan met hun woede”, aldus professor Harder.

Volgens de wetenschappers kunnen de bevindingen een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van nieuwe behandelingen van alcoholisme. Zo zou er behalve naar de verschillen tussen de beide geslachten ook meer gekeken moeten worden naar de rapportage van emoties voor en na het alcohol nuttigen.

Lees ook:Gelovige mensen worden strontvervelend van alcohol
Lees ook:Vrouwen-kater is heftiger dan mannen-kater
Lees ook:Aangeschoten vind je jezelf en de ander plots een stuk aantrekkelijker
Lees ook:Een vrouw die een man ‘onder de tafel drinkt’ is nooit best
Lees ook:Man heeft van bier 2x zoveel plezier als vrouw

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>