3/4 van de vrouwen bepaalt waar de vakantie heen gaat

chien-vacanceHet reizen begint met de voorpret. Dat wil zeggen zodra je op websites of in folders gaat neuzen om te kijken waar de vakantie heen gaat deze keer.

Bijna driekwart van de vrouwen zegt dat zij al het zoekwerk voor de vakantie uitvoeren terwijl maar 1 op de 10 aangeeft dat manlief dat doet……..

Dit blijkt uit een enquête door vliegticketzoekmachine Skyscanner onder 1000 internationale reizigers.

Van de mannen die toegaven dat hun partner op onderzoek uitgaat zegt eenderde dat dit komt omdat hun partner er beter in is en betere deals eruit pikt. 1 op de 10 geeft toe gewoon te lui te zijn om het uit te zoeken.

20% van deze mannen gelooft ook dat hun partners er meer plezier in hebben om op zoek te gaan naar de perfecte vakantie en 19% denkt dat hun partners het doen omdat zij pietluttiger zijn. Die laatsten hebben waarschijnlijk nog gelijk ook, want slechts een kwart van de vrouwen meldt dat ze het geen probleem vinden om de mannelijke wederhelft alle beslissingen rondom de vakantie te laten maken.

Er is overwegend harmonie als het aankomt op vakantiebeslissingen. 95% van de vrouwen en 97% van de mannen zegt tevreden te zijn met de huidige manier. Dit wordt nog versterkt door het feit dat maar 5% aangaf het vaak oneens te zijn met de beslissing van de partner.

Over de keus voor vluchten wordt het minst gediscussieerd met maar 2% die aangeeft hier vaak ruzie over te hebben. Het uitgavenpatroon daarentegen is het grootste discussiepunt tussen partners.

Lees ook:Vriendinnenvakantie wint het van vakantie met manlief
Lees ook:Neem opa & oma mee op vakantie
Lees ook:Mannen vinden ongevraagd huishoudelijk doen romantisch
Lees ook:Vrouwen hebben zo hun redenen waarom ze de koffer voor manlief ook inpakken
Lees ook:Een snufje jaloezie is wel schattig

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>