Mannen brengen het meeste geld in ‘t laatje, vrouwen gaan over het uitgeven

 (dkny,fashion,ad campaign,fall 2012,ashley greene,car,style,woman)Bij tweederde van de huishoudens brengt de man het meeste geld in, maar vrouwen hebben de grootste invloed op de uitgaven.

Maar de helft is thuis wel chef – portemonnee.

Dat blijkt uit een rondvraag van de ING onder 52.800 mensen.

Dat mannen meer verdienen dan vrouwen, is een feit. Het is dus niet geheel verwonderlijk dat bij 67% van de huishoudens de man het hoogste inkomen heeft. Bij een kwart is dat de vrouw de huizes.

Er zijn een aantal redenen die meespelen waarom mannen meer verdienen. Gemiddeld genomen zijn zij ouder dan hun vrouw, waardoor ze ook verder zijn in hun loopbaan. Ook werken mannen minder vaak in deeltijd dan vrouwen.

Bijna de helft geeft aan dat de vrouw de grootste invloed heeft op de uitgaven. Bij een krappe eenderde is dat een man. Ook hier speelt het deeltijd werken weer een rol. Omdat vrouwen vaker in deeltijd werken, kunnen zij ook vaker de inkopen doen.

Als het gaat om zelfverzekerdheid in een baan winnen mannen het. Dat is ook nog een reden waarom zij vaak een hoger salaris weten te bedingen dan vrouwen. Voorts denkt 40% van de huishoudens dat de man de grootste baanzekerheid heeft.

Vrouwelijke werknemers hebben dan ook vaker een tijdelijk contract. Maar de zelfverzekerde houding van de man leidt er niet toe dat zij meer kans hebben op een nieuwe baan. Daarin hebben de vrouwen een kleine voorsprong.

Lees ook:Vrouwen hebben meer geldstress dan mannen
Lees ook:Demograaf Jan Latten breekt lans voor drukke Nederlandse man
Lees ook:Vrouwen hebben vollere spaarpotjes dan mannen
Lees ook:‘Schat ik moet vanavond overwerken…’
Lees ook:Crisis: vrouwen vrezen voor de vakantie, mannen voor de hypotheek

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>