Criminele mannen hadden vaak een slechte jeugd. Criminele vrouwen een slechte relatie

Het aantal mannelijke gedetineerden is in Nederland en België ongeveer 15x zo groot als het aantal vrouwen in gevangenissen en penitaire instellingen.

Daar zijn allerlei redenen voor, maar 1 daarvan is dat vrouwen hun eventuele criminele carrière pas op volwassen leeftijd starten, terwijl het er bij de mannen al jong in zit.

Vrouwen achter de tralies hebben meestal geen verleden als jeugddelinquent.

Opvallend is dat een destructieve liefdesrelatie hen vaak op het slechte pad bracht…..

Dat blijkt uit onderzoek van An Nuytiens van de Vrije Universiteit van Brussel, onder 41 vrouwen in de gevangenissen van Antwerpen, Gent, Hasselt en Brugge.

Bij vrouwelijke gedetineerden zie je een ander beeld dan bij mannen vertelt ze in de Vlaamse krant De Standaard. Slecht 6% van de vrouwen kwam tijdens haar jeugd in aanraking met de rechtbank. Veel vrouwen vertelden de onderzoekster dat ze juist een zorgeloze en goede jeugd hadden. Slecht 14 waren in contact geweest met jeugdzorg.

Volgens An Nuytiens kwamen veel vrouwelijke gedetineerden pas in de problemen toen ze al volwassen waren en opvallend vaak zaten ze in een destructieve relatie. “Het gaat dan om vrouwen die een dominante, jaloerse partner hebben, die heel geïsoleerd leven, daardoor ook afhankelijk zijn van hun man, die slachtoffer zijn van partnergeweld en het financieel moeilijk hebben, bijvoorbeeld omdat hun man het geld vergokt.”

Het zijn vrouwen die sociaal en financieel zwak staan en dus ook niet zomaar uit de slechte relatie kunnen weglopen.  ”Ik wil die vrouwen niet voorstellen als de grote slachtoffers van hun relatie”, aldus Nuytiens.

“Ze zien zichzelf niet als passieve wezens die geen keuze hadden. Ze vinden wel degelijk dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun daden, maar het feit dat ze criminele feiten pleegden heeft wel vaak met de destructieve liefdesrelatie te maken.”

Lees ook:Hij heeft in een relatie een slechtere invloed op haar dan zij op hem
Lees ook:Echtscheidings-oorzaak nummero uno: zij heeft hoger inkomen dan hij
Lees ook:De aantrekkingskracht van criminele mannen
Lees ook:Slechte eerste zoen? Vergeet de rest dan maar!
Lees ook:Slaapkwaliteit kan relatie maken of kraken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>