Vrouwen kunnen beter parkeren wanneer ze een complimentje krijgen van een man

Mannen zeggen natuurlijk altijd dat vrouwen slechter kunnen parkeren dan zij.

Dat is waar en onwaar tegelijk. Wat is namelijk het geval?

In principe kunnen de beide geslachten even goed inparkeren, maar vrouwen zijn gevoeliger voor kritiek of complimenten op dat gebied……..

Dat bewees een onderzoek van Dr. Zachary Estes van de Universiteit van Warwick en Dr. Sydney Felker van de Univeristeit van Georgia onder 545 Amerikaanse studenten. Zij moesten een 3D-rotatietaak uit te voeren, terwijl er invloed uitgeoefend werd op hun zelfvertrouwen.

Ondanks het feit dat vrouwen van nature over minder ruimtelijk inzicht beschikken dan mannen, bleek dat zij net zo goed parkeren als de heren wanneer ze vooraf complimentjes kregen over hun rijgedrag en -kennis.

Niets brengt een vrouw achter het stuur zo uit haar evenwicht als haar man, zeker wanneer hij kritiek heeft of seksistische praatjes heeft.

“Dit oont aan dat zelfvertrouwen een rol speelt in hoe vrouwen presteren op taken die ruimtelijk inzicht vragen”, aldus dr Estes in het tijdschrift ‘Archives of Sexual Behavior’. Dus heren, wat te denken van “Je doet het hartstikke goed shat”, in plaats van “Ik doe dat 3x zo snel als jij mop!”

Lees ook:Vrouwen kunnen toch echt beter parkeren dan mannen!
Lees ook:Alleen menstruerende vrouwen kunnen beter multitasken dan mannen
Lees ook:Mannen kunnen beter navigeren, omdat ze altijd op weg zijn naar seks
Lees ook:Hoezo kunnen vrouwen niet parkeren?
Lees ook:Een vrouw die een man ‘onder de tafel drinkt’ is nooit best

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>