Ze ziet ook alles!

Vervelend zo’n vriendin die alles ziet. Het lijkt wel alsof ze ogen in haar achterhoofd heeft en elk detail is reden voor haar om haar mond open te trekken: Wat doet dat dopje van de tandpasta naast de tube? Die handdoek hoort niet op de vloer! Noem je dat afspoelen, er zitten overal nog etensresten! Of zit je net lekker in je neus te graven of je nagels te bijten: mevrouw ziet het en de opmerkingen zijn niet van de lucht…………….

Dit alles heeft een verklaring: wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk bewezen dat mannen en vrouwen anders kijken. Het blikveld van de vrouw blijkt breder te zijn. De vrouw is dus ook in staat om dingen die naast haar gebeuren op te merken. Eigenlijk heeft zij ogen in de zijkant van haar hoofd. Weer een bevestiging dat vrouwen van een andere planeet komen.

Mannen echter kunnen details in de verte beter onderscheiden omdat hun blikveld naar voren is gericht. Uiteraard is dit terug te leiden naar de oertijd. De man moest zich destijds concentreren en focussen op de prooi en had helemaal geen behoefte aan afleiding door de omgeving. Vrouwen moesten de groep in hun directe nabijheid in de gaten houden en konden details in hun directe omgeving beter overzien.

Zelfs nu zien we dat nog terug als een man en vrouw op straat lopen. In tegenovergestelde richting komt een mooie dame aanlopen en de man probeert (denkt) ongemerkt de vrouw te scannen. Laat maar zitten heren, want de dame aan je zijde zal dat ten allen tijde opmerken en er een opmerking over maken. Doe het maar gewoon openlijk, staat wat minder sneaky.

Omgekeerd kunnen vrouwen openlijk naar andere mannen kijken zonder dat hun partner daar erg in heeft.

Lees ook:Cupmaat meer bij het zien van aantrekkelijke man
Lees ook:Weten of hij liegt?
Lees ook:Neus is grootste aandachttrekker
Lees ook:Mannen willen maat 44, zwart haar en groene ogen!
Lees ook:Mannen kunnen wel emoties in elkaars ogen lezen, maar niet bij vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>