TV-tip: documentaire over dubbelleven van voormalige Koning Albert II van België

DocumentaireBegiëWaarschijnlijk zit heel België vanavond aan de TV. Het eerste deel van de documentaire ‘Onze dochter heet Delphine’, wordt vanavond op zender VIER uitgezonden.

Het licht het deksel op van ’s lands saillantste affaire: die tussen Albert II en barones Sybille de Selys Longchamps en de vrucht van hun liefde Delphine Boël……..

17 jaar was Delphine toen ze van haar moeder te horen kreeg dat niet haar wettelijke vader, financier en industrieel Jacques Boël, maar prins Albert haar ware vader was.

Voor haar voelde het aan alsof ze haar leven lang was belogen. Ze kreeg psychische problemen en ontwikkelde een ernstige vorm van anorexie. Prins Albert is zijn buitenechtelijke dochter toen stiekem gaan bezoeken in Londen.

Dat vertelt programmamaker Eric Goens in ‘Dag Allemaal’.

“Hij heeft me alles gegeven”, verklaart de voormalige minnares van Albert in de reportage.

“Wat Sybille nooit had verwacht, gebeurde toch”, verklaart Eric Goens. “Hij schonk haar Delphine. Sybilles universum begint en eindigt met haar dochter. Dat is dé verklaring voor haar liefde voor Albert. Hoe boos Sybille ook kan zijn om het onrecht dat Delphine aangedaan wordt, in haar hart kan ze nooit kwaad zijn op Albert. Op haar eigen manier zal ze hem altijd graag blijven zien”.

Delphines moeder blijft dus affectie voelen voor Albert. En ze vermoedt dat het omgekeerd óók zo is. Mocht Paola eerder overlijden dan Albert, dan acht Sybille het mogelijk dat haar koninklijke ex-minnaar kort erna bij haar voor de deur zal staan.

“Maar wat ze dan precies zal doen, weet ze niet”, zegt programmamaker Eric Goens.

Lees ook:Belgische koning Albert doet ronduit klote tegen zijn buitenechtelijke dochter
Lees ook:Delphine claimt opnieuw dochter te zijn van zojuist afgetreden Belgische koning
Lees ook:Belgische koning moet DNA afstaan voor vermoedelijke buitenechtelijke dochter
Lees ook:Voormalig minnares Albert II beweert dat koning Filip een autist is
Lees ook:Oud Koning Albert van België moet nu echt met de billen bloot

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>