Vader van onder trein gekomen Dascha zet onderzoeks-docu online

DaschaRene Graafsma maakte een documentaire over de laatste uren van het leven van zijn dochter Dascha. Hij ging op zoek naar de waarheid, want de familie blijft na het onder de trein komen van de 16-jarige met veel vragen achter.

Daarom lukt het hem naar eigen zeggen wel om te rouwen, maar niet om de verschrikkelijke gebeurtenis een plekje te geven. “Het blijft een open wond, en zal op deze manier geen litteken worden”, zegt hij.

Vader Graafsma gaat o.a. naar de bewuste spoorwegovergang in Hilversum, waar het in november dramatisch afliep met zijn dochter. “Iedereen mag denken wat hij wil. En er gaan mensen zeggen: ‘die man is gek geworden’. Maar volgens mij is het een onlogische optelsom over zoveel feiten die niet als een feit gezien kunnen worden omdat het niet is onderzocht.”

Joey Roelofs en Kevin de Rooy van RTV NH deden samen met René onderzoek naar de zaak, met als doel de drieënhalf uur van het moment van het verlaten van de kroeg tot aan haar dood te reconstrueren.

Hoewel de NS destijds verklaarde dat de machinist vlak voor de botsing heeft geclaxoneerd, verklaren zowel een buurtbewoner als een passagier die in de trein zat niets te hebben gehoord. Ook een auto die rond de tijd van het ongeluk over het spoor reed, roept vragen op.

Volgens de politie heeft Dascha zelfmoord gepleegd, maar de familie gelooft dit niet zonder meer. De politie doet inmiddels geen onderzoek meer naar de zaak.

Eerder werd bekend dat Dascha na haar verdwijning uit de club Let’s Get Down nog een tijd door Hilversum heeft gedwaald. Uit onderzoek van een patholoog is gebleken dat er drugs en alcohol in haar bloed zaten. De politie ontkende dat ze onder invloed van drugs was. 

De documentaire van René Graafsma is bij RTV Holland te zien. In december zat hij samen met zoon Daniël en hun woordvoerder Pter R. de Vries bij PAUW aan tafel.

Lees ook:Hoe een moeder zo onder de betovering van een nieuwe vriend komt, dat ze haar eigen dochter laat misbruiken
Lees ook:Peter R. de Vries en de wraakporno
Lees ook:VAKANTIEDRAMA: vader uit Haaksbergen heeft zijn 3 dochtertjes ontvoerd naar Syrië
Lees ook:Vader castreert eigenhandig 57-jarige vriend van zijn 17-jarige dochter
Lees ook:‘Pas op hoor, anders zet mama jullie op eBay!’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>