Ouders bouwen bedstee voor hele gezin en hebben betere (bij-) slaap dan ooit

BedEen Amerikaans echtpaar had genoeg van alle chaos ‘s avonds om hun 5 kinderen van 11, 9, 7, 3 en 1 jaar oud in bed te krijgen. Bovendien moet de vrouw des huizes haar man vaak helpen, omdat hij gehandicapt is.

Daarom werd hun slaapkamer omgetoverd tot een ‘bed-fort’ waar ze met al hun kinderen gaan slapen. Of bijslapen, want de seks was nog nimmer zo goed……

Dat meldt The Mirror.

Elizabeth en Tom Boyce uit Texas schoven de matrassen tegen elkaar aan en plaatsten erboven nog 2 bedden. Een beetje zoals we ons dat voorstellen van onze voorouders de holenmensen, waarvan we altijd aannamen dat zij langer en beter sliepen dan wij. Dat eerste klopt niet dat laatste wel, blijkt uit onderzoek onder leiding van de Amerikaanse slaapexpert Jerome Siegel, waarover is gepubliceerd in Current Biology.

Ze volgden 94 traditioneel levende stamleden in Tanzania, Namibië en Bolivia met een activiteitenmeter om de pols, en zagen maar weinig verschil met de moderne westerse stadsmens. Zo bleven de jager-verzamelaars na zonsondergang nog gemiddeld 3,5 uur op, en sliepen ze tussen de 5,7 en de 7,1 uur. Aangezien de stammen ver van elkaar wonen, mag je aannemen dat die zaken ‘een menselijk kernpatroon van slapen uitdrukken’, aldus de onderzoekers.

De zogenaamde ‘paleoslapers’ slapen echter opvallend goed. Bij de moderne mens heeft zo’n 10% tot 30% geregeld slaapproblemen, maar in Afrika bestond zelf geen woord voor slaapproblemen.

Nadat ze de familie Boyce een foto op Facebook zette van hun bijzondere slaapfort, kregen ze verbazingwekkend genoeg vooral vragen over hun seksleven. Dat is echter beter dan ooit. Volgens moeder Elizabeth komt het neer op je fantasie gebruiken. “Ik weet zeker dat je je er wel wat bij kunt voorstellen.”
FamilyBed

Lees ook:Slapen als relatietherapie: heerlijk!
Lees ook:Paren met aparte slaapkamers: een taboe in Nederland
Lees ook:Huilbaby’s brullen hun ouders uit elkaar
Lees ook:Vrouwen worden gelukkig van een man die (samen) met haar naar bed gaat
Lees ook:Testosteron daalt als man bij zijn baby slaapt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>