Adoptiescha(n)de

Je verzint het niet. Het lijkt wel horror: een meisje van zeven is door haar adoptieouders uit huis geplaatst. Als baby van 4 maanden werd zij door een Nederlands diplomatenstel geadopteerd, want zo bleek, de vrouw was onvruchtbaar nadat zij al eerder een zoon had gekregen…………..Het meisje afkomstig uit Zuid-Korea bleek niet zo makkelijk te zijn als gehoopt of verwacht en bleek bindingsangst te hebben. Volgens het diplomatenstel is hun dochter ziek en hebben zij daarom ‘afscheid van haar moeten nemen.’

Het kindje Jade zou ook een eetstoornis hebben, maar volgens de voormalige oppas was daar geen sprake van en at zij prima. Jade kreeg volgens haar ook beduidend minder aandacht dan de ‘echte’ kinderen van de ouders, want ja, later bleek de vrouw toch zwanger.

Jade was wel een stil kindje maar heel slim en heel lief. De ouders spraken wel eens over een cultuurverschil maar dat lijkt haast onmogelijk als je een kind al vanaf het vierde maand in huis hebt.

En nu is Jade uit huis geplaatst. Overgedragen aan de autoriteiten van Hong-Kong, waar het gezin verbleef. Daar zit je dan als zevenjarig meisje bij vreemden, je ouders hebben hun handen van je af getrokken omdat je bindingsangst hebt. Je spreekt geen andere taal dan de Nederlandse, maar hebt op je zevende nog steeds geen Nederlandse nationaliteit omdat ‘dat er niet van is gekomen’.

En zo wordt je ergste angst bewaarheid.

Lees ook:Kindbruidje (15) vlucht in huwelijksnacht voor haar 90-jarige man
Lees ook:Docent (55) trouwt leerling (22) met wie hij al 11 (!) jaar relatie onderhoudt
Lees ook:Samen een baby krijgen is geen bindmiddel voor een relatie, eerder een splijtzwam!
Lees ook:1e kind: mijlpaal in het leven, maar dood in de pot voor de romantiek
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw International deelnemer vindt zijn liefde om de hoek

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Adoptiescha(n)de

  1. Mirjam

    Een tijdje geleden hadden we op dit blog een discussie over adoptie. Daar sloegen de vonken van af en daarom hebben we het hele dossier ook verwijderd. Het werd wat te onbeschaafd, en daar houden we niet van. Daar zijn andere weblogs geschikter voor. Dit bericht ondersteunt evenwel mijn persoonlijke mening, of liever gezegd aarzeling ten opzichte van adoptie. Niet dat alle adoptieve ouders dit soort mafkezen zijn, dat is het allerlaatste wat ik wil beweren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>