Dus daarom floppen de meeste zomerliefdes

Grease-Summer-NightsIn de zomer omen vaker komen mensen beduidend vaker met hun billen uit hun luie stoel dan in andere seizoenen.

Om een terrasje te pakken, om anderszins vertier te zoeken op festivals en op vakanties.

Met een bruine kleur op de veel blotere huid is de stemming ook lichter en luchtiger dan op een gure winterdag.

Voor je het weet maak je een praatje met iemand die je leuk vindt, en die ene avond wordt een tweede, een derde, een vierde, enzovoorts.

Maar waarom sneuvelen de meeste van deze zomerliefdes dan toch?

“De moeilijkheden beginnen als ze allebei terug zijn in de ‘echte wereld’, ver weg van de roze wolk waarop enkele weken is geleefd,” legt klinisch psychologe Dr. Mary Commerford uit.

“De een ziet de relatie misschien als een tijdelijk flirt, terwijl de andere er juist meer van verwacht. Daar beginnen de hobbels. Bovendien zien mensen tijdens zo’n korte heftige romance alleen elkaars beste eigenschappen. Na die 2 tot 3 maanden worden illusies doorgeprikt, en beginnen er andere ~minder charmante~ dingen op te vallen aan die ander.”

De zon, de vrije tijd en de zorgeloze dagen zijn verdwenen, waardoor kleine ergernissen niet meer zo gerelativeerd worden.

Die roze beginperiode is er natuurlijk in elke beginnende relatie voor, maar toch zijn zomerrelaties op dat vlak nog iets brozer.

Arthur Malov, medeoprichter van New York Dating Coach, legt uit waarom: “De voorwaarden om iemand te ontmoeten liggen tijdens de zomer minder precies. De basis voor een eventuele relatie is daardoor minder sterk.”

Uiteraard zijn er ook succesverhalen onder de zomer- en vakantieliefdes te vinden. “Veel mensen proberen de relatie toch stand te laten houden, als het goed genoeg voelt. In deze tijd zijn er veel mogelijkheden om vanaf afstand contact te houden, dankzij kanalen zoals Facebook en Skype,” besluit Commerford.

Lees ook:Juni is de ideale maand om verliefd te worden!
Lees ook:Gebruikelijke echtscheidingsgolf na zomervakantie is dit jaar vloedgolf
Lees ook:Vrouwen flirten veel meer tijdens de zomermaanden
Lees ook:Roze brillen werken beter dan beentjes op de vloer
Lees ook:Ben jij ook een phubber? Doe de test!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>