Waarom mannen reageren op volle borsten, billen én lippen

De mens is de enige diersoort waarbij de vrouw borsten ontwikkelt zonder dat zij die persé aanwendt om kinderen te zogen.

Ze vormen een soort imitatie van de bilpartij, legde de beroemde zoöloog Desmond Morris al eens uit……….

Toen we niet meer in de bomen leefden, hadden we immers de handen vrij voor seks. Tegelijk kwam er ook meer beschaving en communicatie. Daardoor kregen mannen steeds minder vaak de neiging om de vrouw achterlangs te benaderen.

Waarschijnlijk is de bilspleet, in de vorm van het decolleté, om die reden naar voren verhuisd. Gedurende een periode van vele miljoenen jaren is de focus van de mannen (gedeeltelijk) verlegd naar de voorkant van vrouwen.

Bij een aantal apensoorten zwellen de billen en schaamlippen van de wijfjes enorm op als ze vruchtbaar zijn. Ze worden ook vuurrood. Het dient om de mannetjes hitsig te maken. In de bomen gaven de vroege mensenwijfjes waarschijnlijk ook te kennen dat ze vruchtbaar waren met hun gezwollen schaamlippen en rood kleurende bilpartij.

De mens is de enige aap met lippenrood. Desmond Morris stelde als eerste dat de rol van de schaamlippen bij de mens is overgenomen door de gewone lippen en die van de roodkleurende bilpartij door de blos op de wangen. Hij gaat er vanuit dat, net zoals bij de borsten, het achterwerk naar voren is verhuisd, maar dan op een nog hogere plek.

Hoe dan ook: naast boobjobs en bottomjobs zijn lipvergrotingen erg populair bij de plastische chirurg. Volle roodglimmende lippen zijn waarschijnlijk gewoon een verplaatst vruchtbaarheidskenmerk, zoals eveneens de blusher op de wangen dat is. En daar is de cosmetica-industrie dan weer blij mee.

Lees ook:De kick van lipstick
Lees ook:Rood gestifte lippen verwijzen naar de schaamlippen
Lees ook:Bisschop Tutu snapt niet dat Mark Rutte nog vrijgezel is. U wel?
Lees ook:Van volle rode lippen raken mannen van ‘t padje
Lees ook:Dit zijn de mooiste man en mooiste vrouw van Europa

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>