IKEA heeft last datende hangouderen


Ze komen niet voor een Björn-boekenkast of een bord met Zweedse balletjes. Maar wel om elkaar te ontmoeten. De IKEA in Shanghai heeft maatregelen genomen tegen ouderen die naar het restaurant van de keten kwamen om te ‘daten’. Alleen bezoekers die eten aanschaffen mogen er nog plaatsnemen.

Het Chinese filiaal besloot hiertoe, omdat het café elke dinsdag en donderdag volstroomde met ouderen. Die waren soms de hele dag met elkaar in gesprek, meldt staatszender CCTV.

De ouderen kochten vaak alleen een kopje koffie of soms wat brood om vervolgens de hele dag te blijven hangen. Vermoed wordt dat de mensen lid zijn van een date-gemeenschap.

Bezoekers worden met een groot bord voor het café op de hoogte gebracht van de nieuwe regels, schrijft de BBC. Dat moet de ‘illegale datinggroep met onbeschoft gedrag’ weren. Behalve een tekort aan zitruimte zou de groep ook hebben gezorgd voor enkele incidenten. Zo zijn er meldingen binnengekomen van spugen en opstootjes en gevechten.

Eerder al moesten de Chinese IKEA-vestigingen hun aanbod om gratis bedden uit te proberen intrekken. Hele filialen lagen vol met slapende ouders en kinderen.

Lees ook:Westerse man is ‘uit’ in China
Lees ook:Vrouwen die samen eten apen elkaar na
Lees ook:Current Obsession: okselhaar
Lees ook:Vaders en moeders in China scheiden nu massaal na eindexamen van hun kind
Lees ook:Vrouwen zijn luier tijdens hun vakantie, mannen geïrriteerder

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>