Philemafobie: allesoverheersende angst om te zoenen

lips-tonguePhilemafobie is een zware variant van smetvrees.

De angst waarmee o.a. de 36-jarige Erica Valentine mee behept zijn.

Zij gaat zo veel mogelijk contact met anderen uit de weg en is als de dood voor zoenen en knuffelen uit angst voor bacteriën……..

“Tijdens het kussen denk ik alleen maar aan bacteriën waardoor ik blokkeer. Het is echt niet gemakkelijk, mijn laatste vriendje heeft me verlaten omdat hij er niet mee kon omgaan.”

In het totaal heeft ze 3 relaties gehad. Momenteel heeft ze al 2 jaar geen man meer gekust of aangeraakt. Het lukt gewoon niet.

Erica’s partners krijgen dan ook heel wat vragen voor ze eventueel een zoen krijgen. “Ik vraag altijd wanneer ze het laatst hun tanden gepoetst hebben. Zonder een antwoord op die vraag kon en kan ik niet functioneren. Zelf poets ik mijn tanden zeker 5 of 6x per dag.”

Naast knuffelen en kussen zijn ook andere activiteiten een hele opgave voor Erica. Zo lukt het haar niet om samen op een bank in de bus of thuis te zitten. Ook tijdens een vrijpartij blijven de verschikkelijke gedachtes opspelen.

“Ik zoek constant excuses om mijn partner maar niet te hoeven kussen. Nu ook mijn laatste partner me al 2 jaar verlaten heeft, ben ik bang dat ik nooit meer liefde zal vinden.”

Lees ook:Met zoenen en seks samen de stress te lijf
Lees ook:Adem mijn adem
Lees ook:De helft van de wereld vindt zoenen smerig
Lees ook:Maakt seks ons gelukkig of de aandacht en liefde van de partner?
Lees ook:Afknapper nr. 1 in bed: een slechte adem. Zo voorkom je dat!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>