Brabantse huisarts geschrapt na aangaan (seksuele) relaties met patiëntes

DoctorPatientEen Brabantse huisarts die tot 2x toe een seksuele relatie aanging met een patiënte, mag nooit meer in de gezondheidszorg aan het werk.

Hij moet worden geschrapt uit het BIG-register….

Dat heeft het Medisch Tuchtcollege in Den Haag vandaag bepaald, schrijft Omroep Brabant.

Eerder al was het Regionaal Tuchtcollege in Eindhoven tot de zeer opvallende uitspraak gekomen dat de huisarts geen vrouwen meer mocht behandelen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de huisarts gingen in beroep tegen deze uitspraak. Beiden waren het erover eens dat deze maatregel niet houdbaar is voor een huisarts, zowel op principiële als praktische gronden.

De huisarts had ervoor gepleit weer aan het werk te mogen, hij had beterschap beloofd. In hoger beroep is daar nu een duidelijke streep door gehaald. Om de kans op herhaling in te schatten, is de arts onderzocht door een psychiater.

Die kwam tot de slotsom dat er een zeker gevaar bestaat dat de betrokken arts opnieuw in de fout gaat, vooral bij langer durende contacten met patiënten.

Rationeel is de huisarts waarschijnlijk wel in staat herhaling te voorkomen, in emotioneel opzicht is dat echter de vraag, stelt de tuchtrechter, die vindt dat ieder risico moet worden uitgesloten.

De patiënte was van juni 2010 tot mei 2012 onder behandeling bij de huisarts. Volgens het tuchtcollege ontstond er in die jaren een persoonlijke relatie tussen de twee.

In februari 2012 hebben ze ook seks gehad. Er waren intieme mailwisselingen tussen huisarts en patiënte. Zo stuurde de huisarts het bericht ‘Ik mis je’ naar de patiënt.

Lees ook:Huisarts geschorst vanwege seksuele relatie met patiënte
Lees ook:Partners van kankerpatiënten zitten zelf ook vaak bij de dokter
Lees ook:De aantrekkingskracht van de ‘bad boy’: medewerksters TBS-klinieken hebben relaties met patiënten
Lees ook:Verpleegster die relatie aanknoopt met patiënt is ongeschikt voor het vak
Lees ook:Kanker tast ook gezondheid partner aan

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>