Waarom we tongzoenen en zo ziet het er van binnen uit!

InsideAkissAltijd al willen weten wat er in je mond gebeurt als je je geliefde een tongkus geeft?

Een gebruiker van de sociaalnetwerksite Reddit zette een videootje online van een mond die in een andere duikt.

Met het nogal bevreemdende resultaat naast en onderaan dit bericht.

De belangrijkste reden waarom we zoenen is natuurlijk dat we daarmee onze liefde voor onze (aanstaande) partner willen uitdrukken………

Een andere beweegreden is cultureel: om ons heen, ook in films en op TV, worden we geconfronteerd met kussende mensen, waar het in een romantische context buitengewoon belangrijk lijkt.

De derde reden gaf Sigmund Freud reeds aan. We gaan als mens door verschillende stadia van ontwikkeling en de eerste die we als zuigeling doorlopen is natuurlijk de orale fase. Alleen zo zijn we in staat de borst van onze moeder te vinden. Daarom blijft contact maken met de mond ook de rest van ons leven een fijn gevoel geven.

Deze wijsheden komen van de zoen-professor bij uitstek William Cane, schrijver van ‘The Art of Kissing’. Voor bookofodds.com zette hij wat kuswetenschap op een rij.

* 67% van de mannen heeft er geen probleem mee een vrouw te kussen die lippenstift draagt

* 53% van de vrouwen kust liefst een gladgeschoren man.

* 33% van alle mensen kust met open ogen.

* Vrouwen worden na op hun mond, het liefst in de nek gekust, terwijl slechts 1 op de 10 mannen dit ook doet.

* Mannen raken opgewonden door tongzoenen, terwijl vrouwen gevoeliger zijn voor een romantische zoen, zelfs als daar geen tong aan te pas komt.

* Wanneer mannen en vrouwen zoenen, doen ze meer dan alleen maar speeksel uitwisselen; ze wisselen onbewust ook belangrijke biologische informatie uit, waaruit ze de gezondheids- en hormonale toestand van hun partner kunnen afleiden vooraleer ze tot seks overgaan.

* Vrouwen associëren de kuservaring met de reuk en de smaak van de mond van hun partner. Een slechte adem of vieze mond zijn voor hen dan ook een teken van een zwakke gezondheid, wat hen zal afzien om verder te gaan.

* Mannen houden van natte zoenen met veel tongactie. Zij zijn ongevoeliger dan vrouwen voor smaak en reuk. Maar met veel speeksel, dat hormonale informatie bevat, kunnen zij toch (onbewust) de vruchtbaarheid en het voortplantingspotentiëel van de vrouw inschatten.

* De eerste kus is vaak doorslaggevend. He is een belangrijke indicator voor de kansen op een toekomstige relatie. Een slechte eerste zoen is voor de meeste mensen een reden om een relatie te beëindigen nog voordat die echt begonnen is.

* Hoewel een slechte eerste kus een relatie kan voorkomen, kan een goede eerste kus de kansen daarop niet echt vergroten. 69% van de mannen en 67% van de vrouwen beweren geen relatie te beginnen alleen omdat iemand goed zoent.

* De kans dat een vrouw haar partner zal kussen op de eerste date is 54%.

Lees ook:Mannen tongzoenen omdat ze seks willen, vrouwen om te ‘proeven’
Lees ook:Eerste zoen is doorslaggevend voor relatie
Lees ook:Aan de hoeveelheid zoenen lees je de kwaliteit van je relatie af
Lees ook:Bijna alle singles kennen zoen-afknappers
Lees ook:Zoenen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>