De vakantieliefde van de Nederlander is het vaakst Duits

EersteVakantieliefdeHoewel we niet ophouden om grappen te maken over onze oosterburen ~en zeker over hun strandgedrag~ blijken ze toch degenen te zijn voor wie Nederlanders in vakantietijd het vaakt vallen.

Heidi, Helmuth, Hannah of Heinrich: veel Ollanders hadden ooit een Duits vakantieliefje……..

Dit blijkt uit het LoveGeist onderzoek van Lexa.nl, uitgevoerd door TNS onder ruim 10.000 singles in Europa, waarvan 1000 uit Nederland.

Iets meer dan de helft van de Nederlandse singles had weleens een zomerliefde. In meer dan de helft van die gevallen had de partner een andere nationaliteit. Nederlandse singles raakten het vaakst verzeild in een romance met een Duitse vakantieliefde (22%), maar lijken ook in de smaak te vallen bij Spanjaarden (17%), Fransen (14%) en Italianen (12%).

De Noren zijn van alle Europeanen het actiefste op het gebied van vakantieliefdes. Bijna driekwart had al eens een zomerse liefde. Hoewel Duitsers de meest voorkomende vakantieliefdes zijn van Nederlandse singles, lijken onze oosterburen het minst snel warm te lopen voor een zomerse romance: slechts 27% had ooit een vakantievriend(in).

Volgens Nederlandse singles biedt een strandvakantie (40%) het meeste uitzicht op een date. Veel vaker dan hun Europese deelgenoten zien zij ook groepsreizen (38%) als een kansrijke mogelijkheid. Het grootste deel van de Nederlandse singles gaat samen met vrienden of familie op vakantie.

Van de Europese singles gaan meer mannen (20%) dan vrouwen (13%) alleen op vakantie. Wellicht verklaart dit het feit dat mannen vaker dan vrouwen een zomerse liefdesrelatie aanknopen met een partner uit het buitenland.

Lees ook:Italiaanse mannen tuk op Nederlandse vrouwen
Lees ook:Smakken onder het eten is de grootste afknapper bij ‘t daten
Lees ook:De ideale man: gezond, geld, grappig en goede dans- en sexmoves
Lees ook:Spanje haalt de Casanova’s in de Duitsers naar boven
Lees ook:Singles zijn niet zielig en ze zijn super voor de economie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>