Liefde: ook aan het front van Afghanistan

CinnamonKabulIn liefde en oorlog is alles geoorloofd, wil het spreekwoord. Zo ook aan het front van Afghanistan.

Een Vlaamse militair liep er een Amerikaanse soldate tegen het lijf en ondanks de oorlogsgeluiden om hen heen, bloeide daar een liefde op…….

Daarover schrijft dit weekend het Vlaamse Nieuwsblad.

‘Chielens’ en ‘US Army’ staat er op het legeruniform van Joachim Chielens. 4 jaar geleden prijkten zijn insignes nog op een Belgisch legeruniform. 19 jaar was de Dendermondenaar toen hij zich in 1999 aanmeldde bij het Belgische leger. Hij begon bij de luchtmacht, maar maakte de overstap naar de infanterie, waar hij hospik werd. Toen hij in 2009 op buitenlandse missie naar Afghanistan gestuurd werd, veranderde zijn leven.

‘Jenkins’ en ‘US Army’, dat stond er op het uniform van de Amerikaanse soldate die hij in Kaboel leerde kennen. “Ik ben er een bloedmooie Amerikaanse soldate tegen het lijf gelopen”, zo formuleert Joachim Chielens het. “Het klikte goed en we trokken samen op. Ik kreeg van haar een certificaat voor mooiste glimlach van Kaboel . En we werden verliefd.”

Toen hun missie er op zat, keerden Cinnamon Jenkins en Joachim Chielens elk terug naar hun eigen land. “We probeerden het een tijdje met een langeafstandsrelatie, maar beseften dat dat nergens toe zou leiden. Een van ons moet een keuze maken , zeiden we, en na wat wikken en wegen besloten we dat ik zou verhuizen.”

Joachim Chielens reisde naar de Verenigde Staten met een visum voor verloofden en Cinnamon en Joachim gaven elkaar in deVS hun jawoord. Nu werkt hij in het Amerikaanse leger als chauffeur voor generaals die transport nodig hebben.

Om de cirkel helemaal rond te maken: Cinnamon en Joachim zijn weer allebei op missie in Afghanistan. Deze keer ziet hun beider uniform er anders uit. ‘US Army’, staat er nu op zijn uniform. ‘Chielens’, staat er op het hare.

Het speciale verhaal van Joachim Chielens maakte hem tot ‘soldaat van de week’ voor het American Forces Network, de tv-zender voor en over Amerikaanse soldaten in het buitenland.

Lees ook:Echte liefde? Vrouw draagt haar man, die zijn benen verloor in Afghanistan
Lees ook:Ex-vrouw kolonel in hongerstaking vanwege vrijspraak partnergeweld
Lees ook:Het Israëlische schijnhuwelijk van topmodel Bar Rafaëli
Lees ook:SAIL: van mannen in uniform slaat menig vrouwenhart op hol
Lees ook:Menstruatiepijn? Nee, persen maar: kerstkindje!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>