Goede voornemens 2016: meer aandacht voor echte vriendschappen

Het is de tijd van de balans opmaken, zo in de laatste weken van het jaar. Evalueren, maar ook plannen maken voor volgend jaar en die gaan gepaard met goede voornemens.

Meer dan de helft van de Nederlanders wil meer tijd besteden aan vrienden. Ook aandacht voor de partner, het gezin en de familie staat hoog op het wensenlijstje.

Zo blijkt uit onderzoek van NUON.

Het alsmaar online zijn, staat echt contact in de weg, vindt meer dan de helft van de mensen. Zo zou het gros van de Nederlanders meer tijd willen investeren in vrienden (57%), familie (28%), partner (25%) en gezin (20%).

Vooral alleenstaanden hebben behoefte aan meer contact met vrienden. Het gros van de ouderen boven de 55 jaar heeft daar naar eigen zeggen wel voldoende tijd voor.

Jonge mensen tussen de 18 en 24 komen juist tijd tekort: driekwart zou meer aandacht willen voor vrienden. 53% heeft ook tijdgebrek als het gaat om hobby’s en sport.

Samen erop uitgaan, een spelletje doen en een goed gesprek voeren wordt node gemist. Bijna eenderde besteedt hieraan in de donkere maanden liever tijd dan aan de televisie, de computer en sociale media. De behoefte aan echt contact is groter bij vrouwen dan bij mannen.

Een meerderheid van de Nederlanders geeft ook aan het alsmaar online willen zijn storend te vinden. 1 op de 5 zou vaker offline willen zijn. Vooral jongeren vinden dat hun sociale leven te lijden heeft onder digitale communicatie.

En eenderde stoort zich aan mensen in hun omgeving die steeds op de smartphone of tablet zitten te kijken. Vooral mensen in de noordelijke provincies van ons land lijken deze ergernis te hebben.

Lees ook:Kwart van de Nederlanders laat terminale vriend (links) liggen
Lees ook:Echte vrienden (2)
Lees ook:Helft Nederlandse singles wil een gezonder leven
Lees ook:Echte vrienden (1)
Lees ook:Nieuwe etiquette: wanneer je vooral je telefoon uit moet zetten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>