Vrouwen vinden vriendinnengezelschap belangrijker dan dat van manlief

Vriendinnen spelen een zeer belangrijke rol in het leven van vrouwen anno nu.

De helft geeft aan meer lol te hebben met ‘de meiden’ dan met haar partner en eenderde van de vrouwen vindt dat ze beter met haar vriendinnen kan roddelen en over ernstige problemen kan praten, dan met haar vriend of man…….

Zo blijkt uit onderzoek van Paddy Power Bingo onder 2000 vrouwen.

Als zij moeten kiezen tussen een dag doorbrengen met vriendinnen of met de partner, dan kiest 46% voor het gezelschap van een goede vriendin.

20% zegt dat het lijkt alsof vriendinnen daarnaast meer geïnteresseerd zijn in wat ze doen. Ook denken vrouwen dat hun vriendinnen hun ‘echte ik’ beter kennen dan hun geliefde.

Een kwart brengt haar vrije tijd het liefst alleen door om te genieten van de rust in huis. De helft hiervan zegt dat het de enige kans is om ongestoord televisieprogramma’s te kijken en te surfen op internet.

Tevens blijkt dat de gemiddelde vrouw slechts 1 uur en 14 minuten per week echt tijd voor zichzelf heeft. 10% van de vrouwen heeft het huis bijna nooit voor zich alleen.

Een Vlaams onderzoekje van deze week geeft hetzelfde beeld. Sinds 8 oktober is het Gentse Film Festival. Ook daar blijkt dat naar de cinema gaan liever in gezelschap van de vriendinnen geschiedt dan met de partner.

Lees ook:Vrouwen beschouwen vriendinnenclub vaak als hun echte familie
Lees ook:Echtgenoot dreigt het af te gaan leggen tegen de vriendinnen van een vrouw
Lees ook:Met je vriendin uit winkelen? Goed voor de economie, slecht voor je eigen bankrekening!
Lees ook:Fantaseren vrouwen ook over de vrienden van hun man?
Lees ook:Vriendinschappen: vooral over alles kunnen praten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>