Vriendinschappen: vooral over alles kunnen praten

Hoewel vrouwen onder elkaar soms vreselijk zijn, spelen hun echte vriendinnen een steeds belangrijker rol.

Vaak wordt er onderling meer gedeeld dan met de eigen partner thuis.

70% van de vrouwen zegt echt over ‘alles’ te praten: werk, relaties, kinderen………

Iets minder dan de helft zegt geheimen te hebben voor vriendinnen, zo blijkt uit de VROUW Vriendinnen Enquête waar 451 vrouwen aan meededen.

In geheimen bewaren zijn vrouwen wel goed, slechts 16% zegt wel eens een geheim van een vriendin te hebben verklapt. Eenderde kan het echter niet laten om met de ene vriendin over de andere te roddelen.

60% heeft maximaal 3 goede vriendinnen, vaak een beroemd SATC-achtig kwartet bij elkaar. Ruim 2% heeft geen enkele vriendin.

Zoals de liefde van de man door de maag gaat, lijken vriendinschappen dat ook te doen. Bijna 60% gaat vooral lunchen en uit eten met elkaar, 20% kiest voor het actievere shoppen, een vergelijkbaar aantal voor stappen en feesten en 4% voor samen sporten.

Ruim eenderde wil met vriendinnen vooral ervaringen uitwisselen, een kwart zoekt een luisterend oor, eveneens een kwart vindt het leuk om samen dingen te ondernemen, 15% is uit op pure lol.

Hoe belangrijk vriendinschap ook is, de partner staat voor bijna de helft bovenaan. Bij 40% is de familie favoriet en bij 8% winnen de vriendinnen het. Van de vrouwen met een partner zegt een kwart dat ze hierdoor minder tijd heeft voor vriendinnen, 14% zegt juist dat haar relatie haar vriendinschappen heeft verdiept. 15% van de vrouwen met kinderen zegt nu minder tijd te hebben voor vriendinnen, terwijl bij 13% de komst van kinderen er juist positief aan heeft bijgedragen

Als een vriendsin echt niet meer goed voelt, laat 42% het doodbloeden. Bijna hetzelfde percentage praat erover in de hoop dat de verhouding verbetert. 11% zegt de vriendschap simpelweg op en 5% kiest voor de kop in het zand methode.

Lees ook:Vrouwen vinden vriendinnengezelschap belangrijker dan dat van manlief
Lees ook:Vrouwen beschouwen vriendinnenclub vaak als hun echte familie
Lees ook:Met je vriendin uit winkelen? Goed voor de economie, slecht voor je eigen bankrekening!
Lees ook:1 op de 10 Nederlandse vrouwen zoent met beste vriendin
Lees ook:‘Beste vriendinnen’ zijn voor vrouwen onontbeerlijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>