Kunnen een vrouw en een man ook gewoon vrienden zijn? III

Komt het door de man en de vrouw zelf die in een kameraadschap zonder seks zitten of door de omgeving dat het ze lastig wordt gemaakt? Dit onderwerp over een platonische vriendschap blijft niet alleen ons, maar ook de wetenschap boeien. Het antwoord op de vraag is opnieuw: ja, maarrrrr. De man denkt namelijk heel vaak dat zijn vrouwelijke kameraad toch diepere gevoelens voor hem koestert, ook al is dat in de verste verten niet waar………

Onderzoekers aan de University of Wisconsin-Eau Claire bestudeerden 80 platonische vriendschappen tussen een man en een vrouw. Hun bevindingen zijn gepubliceerd is in Journal of Social and Personal Relationships Ze kwamen erachter dat mannen zich vaker aangetrokken voelen tot de vrouwen dan andersom. En hier zijn de heren heel hardnekkig in:  ze blijven vermoeden dat hun vrouwelijke vriend heimelijk toch verliefd is.

Helaas mis! De betreffende vrouwen willen meestal geen liefdesrelatie. Vandaar dat ze vrienden zijn en niet meer dan dat. Lastig wordt het meestal als 1 van beiden een liefdesrelatie krijgt. Dan gaat er meestal eentje van de drie tegenstribbelen, al was het maar om aandacht.

Het hebben van ‘homovriendjes’ is voor vrouwen daarom makkelijker. Met hem kan ze alles bespreken: van het flirten met mannen tot aan welke jurk of make-up ze zal doen voor een avondje uit.

Lees ook:Nee hoor, het is een platonische relatie!
Lees ook:Senioren hebben vaak liever een maatje dan een minnaar
Lees ook:Kunnen een man en een vrouw ook gewoon vrienden zijn? IV
Lees ook:Alleen maar een platonische relatie of (emotioneel) overspel?
Lees ook:Laat je man eens lekker huilen: ga naar Toy Story III

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>