Vrouwen beschouwen vriendinnenclub vaak als hun echte familie

Het is niet alleen in ‘Sex and the City’ dat vrouwen hun lief en leed met elkaar delen en vaak verkiezen om in elkaars gezelschap te vertoeven.

Eenderde van de hedendaagse vrouwen geeft toe dat ze liever een avond met ‘de meiden’ op stap gaat dan met haar geliefde………..

Zo blijkt uit onderzoek van Green’s Cupcake Company.

1 op de 6 vrouwen zou een afspraakje met haar partner ook daadwerkelijk laten vallen om te kunnen uitgaan met vriendinnen.

De gemiddelde vrouw heeft 5 beste vriendinnen, die ze vaak al haar halve leven kent. Eenvijfde gaf aan dat ze meer zichzelf kan zijn bij de vriendinnen dan bij haar partner, terwijl meer dan de helft van de vrouwen de vriendinnenclub beschouwt als familie.

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat er een sterke vertrouwensband is tussen vriendinnen. Ruim eenderde vertelt haar geheimen eerder aan een vriendin dan aan haar man, terwijl 35% zelfs dingen deelt met vriendinnen die ze voor hem totaal verzwijgt.

Een kwart van de ondervraagde vrouwen vindt haar vriendinnen grappiger dan manlief. Verder gaf maar liefst driekwart aan dat ze zich relaxter en gelukkiger voelen na een afspraak met de ‘meiden’.

Psychotherapeute Christine Webber licht dit als volgt toe: “Vrouwenvriendschappen zijn immens sterk. Veel vrouwen hebben vriendinnen die er al veel langer zijn dan hun huidige partner. Bovendien weten vrouwen dat hun vriendinnen hen onvoorwaardelijk zullen steunen, wat er ook gebeurt.”

Lees ook:Echtgenoot dreigt het af te gaan leggen tegen de vriendinnen van een vrouw
Lees ook:Vrouw doet liever vriendin
Lees ook:Vrouwen denken dat hun partner hen mooier vindt dan zijzelf
Lees ook:Mannen willen trouwen, vrouwen willen vooral kinderen
Lees ook:We gaan nog altijd het liefst saampjes met geliefde op reis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwen beschouwen vriendinnenclub vaak als hun echte familie

  1. Pingback: Voor 1 op de 3 vrouwen zijn vriendinnen belangrijker dan manlief | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>