Vrouwengeluk: kinderen en vriendinnen winnen het van de mannen

Als we ons goed voelen, maken we het gelukshormoon oxytocine aan, ook wel het knuffelhormoon genoemd.

De Britse journaliste Suzanne Taylor nam de proef op de som en liet een paar dagen lang het gehalte oxytocine in haar bloed bijhouden, om te controleren bij welke gebeurtenissen ze het gelukkigst is………….

Oxytocine komt vrij bij verliefdheid, borstvoeding, tijdens de bevalling en het helpt vrouwen een orgasme te bereiken tijdens seks.

Uit recent onderzoek blijkt dat het niveau van dit hormoon ook enorm stijgt wanneer vrouwen bij hun dierbaarste vriendinnen zijn. Professor Thierry Hertoghe: “Echt verliefd worden is nog steeds de beste manier om de productie van oxytocine te stimuleren. Wetenschappers vergeten er echter bij te vertellen dat de liefde even zoveel hartzeer kan veroorzaken.”

Suzanne Taylor ging op date met een man die ze leuk vindt, had een gezellige avond met haar dochter, ging winkelen en een avondje eten met een goede vriendin.  Ze schrijft: ”Tijdens mijn afspraakje met Marcus ging mijn hart sneller slaan, we hebben 2 uur met elkaar geflirt. Mijn avondje met mijn 11-jarige dochter was rustig. Samen keken we een film en hebben we lekker gesnoept. Toen ze me vertelde dat ze zo gek op me was, smolt ik van binnen. Mijn shoptripje was leuk, ik heb verschillende dingen gekocht en was in de wolken met mijn aankopen. Mijn avondje uit met een van mijn beste vriendinnen was ook een succes, achteraf was ik nog helemaal warm van binnen.”

“Uit het onderzoek bleek ik dat op mijn romantisch afspraak 62 picogram/ml oxytocine in mijn bloed had had, daarmee kwam deze activiteit op de laatste plaats, wat mij erg verraste. De shoptrip eindigde op de 3e plaats met 88 picogram/ml, mijn avondje uit met mijn beste vriendin haalde 94 picogram/ml en de tijd met mijn dochter won met 115 picogram/ml. Dat betekent dus dat Marcus nog heel wat moeite zal mogen doen om mijn hart te veroveren, of althans om de productie van oxytocine bij mij te verhogen”, besluit Suzanne Taylor haar geluksverslag.

Lees ook:Een ‘meidenlunch’ verschaft net zulk genot als een orgasme
Lees ook:Met je vriendin uit winkelen? Goed voor de economie, slecht voor je eigen bankrekening!
Lees ook:‘Beste vriendinnen’ zijn voor vrouwen onontbeerlijk
Lees ook:Laat je vriendinnen thuis, ga met je moeder shoppen!
Lees ook:Mannen geilen vaak op de vriendinnen van hun vrouw

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vrouwengeluk: kinderen en vriendinnen winnen het van de mannen

  1. Pingback: Vrouwen gaan liever met vriendin op vakantie dan met man & kids | Relatie

  2. Pingback: Voor 1 op de 3 vrouwen zijn de vriendinnen belangrijker dan manlief | Relatie

  3. Pingback: Jaloezie: het meest effectieve gif tegen de liefde | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>