Meeste vrouwen betalen graag de helft van de rekening op date

Eerste date, eerste gezamenlijke rekening. Wie betaalt ‘de schade?’ Dat alleen mannen hun prtomonne trekken is een achterhaalde veronderstelling. Dat blijkt uit een enquête van dating app Twoo onder 6000 gebruikers naar aanleiding van het Belgische Equal Pay Day. 56% van de vrouwen is er namelijk voorstander van om de rekening te delen.

Een kleine 10% wil dat de man de hele rekening betaalt. Meer dan de helft wil zelfs liever delen. En daar zijn ook de mannen het mee eens. Een kwart van hen doet ook liefst de rekening doormidden (let’s go Dutch), terwijl tegenwoordig nog slechts de helft alles betaalt.

En dat is dan vooral bij de oudere generatie, bij de jongeren ligt dat percentage lager. En ook in de huishoudens zet die tendens zich door. 64% van de vrouwen verwacht een gelijke verdeling van de kosten, zelfs als haar partner meer verdient.

Lees ook:Meer mannen dan vrouwen vinden dat vrouwen moeten meebetalen aan eten en daten
Lees ook:Aantrekkelijke vrouwen verwachten dat man de rekening betaalt
Lees ook:Ruime helft vrouwen betaalt haar deel van de date zelf
Lees ook:1e date? Spijkerbroek aan!
Lees ook:Mannen willen / kunnen etentjes voor vrouwen vaak niet meer betalen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>