Wat je niet DIRECT moet vragen bij Tinderen

Het klinkt als een onschuldige en logische vraag voor een potentiële toekomstige partner: ‘wat doe je voor de kost?’ Maar het is geen fijne ‘binnenkomer’, “Meteen een conversatie beginnen over de carrière van de ander, maakt vaak dat je opportunistisch en materialistisch overkomt”, volgens Myka Meier van Beaumont Etiquette.

“Het is bijna hetzelfde als vragen hoeveel geld iemand verdient of hoelang die gestudeerd heeft,” verklaart de experte. Ze suggereert dan ook om eerst een tijdje door te vragen over de achtergrond van je contact, zijn of haar sociale leven, favoriete boeken, films en muziek of wat de ander leuk vindt om te doen in zijn of haar vrije tijd.

Wat nog meer niet? Auteur en datingexperte India Kang zegt: “Begin niet over trouwen, kinderen of over je ex bij de eerste contacten. Dat schrikt af. Ook religie en politiek zijn gevaarlijk terreinen.” Natuurlijk komen die onderwerpen ooit wel aan bod, maar voor een eerste contact zijn ze niet meteen geschikt, aldus de experts. Het gaat om ‘medium talk’, dat dus het midden houdt tussen ‘small talk’ en diepgaande gesprekken.

Daarbij is het de bedoeling om iets boeiends te weten komt over je gesprekspartner. “Een gevoel van intimiteit creëren heeft met 2 dingen te maken,” aldus professor psychologie Gail Saltz uit New York in een artikel in Greatest. “Dingen delen die je dicht aan het hart liggen, en het waardesysteem van de ander herkennen. Als je medium talk voert, kom je te weten wat de ander écht belangrijk vindt.”

Vaak gaat het erom een small talk-vraag net iets anders te stellen, zodat het antwoord interessanter wordt. “In plaats van te vragen wat iemand voor werk doet, kun je vragen wat iemand zou willen veranderen in zijn dagelijks leven,” aldus psychotherapeut Christopher Willard uit. Hij benadrukt vooral je eigen fantasie te gebruiken. “Spontaniteit is belangrijk bij medium talk. Je kiest voor een onderwerp dat jou interesseert, waardoor het gesprek automatisch interessant wordt. En dat hoeft zeker niet altijd iets concreets te zijn.”

Niet helemaal origineel dus, maar deze vragen kunnen je op weg helpen.

- Wat was jouw leukste moment van afgelopen jaar?
- Waarover zou jij me nog iets kunnen leren?
- Zou jij je kinderen aanmoedigen om hetzelfde werk te gaan doen als jij?
- Waar ging je laatste reis heen en zou je mij dat aanraden?
- Wat was je allereerste baantje?
- Wat wil je absoluut nog proberen in het leven?

Lees ook:Mannen over seks op de eerste date
Lees ook:‘Héél weinig mensen durven vragen wat seks betekent voor hun partner’
Lees ook:Verliefdheid duurt gemiddeld 18 tot 24 maanden, gebruik liever je hoofd
Lees ook:Ga niet uit eten als je voor het eerst gaat daten!
Lees ook:Bekende Nederlanders klappen uit hun huwelijk en bed in ‘Pillow Talk’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>