Rode schoenen met hakken zijn mannen-magneten

giphyHoge rode hakken werken als een magneet op mannen. Dat wordt maar weer eens bevestigd door een in Amsterdam uitgevoerd experiment van vlogger Reneetje van der Schoot. (zie onderaan)

Het is inderdaad bewezen dat je met het dragen van rood veel signalen uitzendt!

Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Rochester zou de gevoeligheid voor rood te maken kunnen hebben met de oorsprong van de mens en de genetische verwantschap met primaten.

Vrouwtjesbavianen en -chimpansees laten bijvoorbeeld de kleur rood van hun gezwollen geslachtsdelen zien als de ovulatie nadert. Daarmee geven ze een seksueel signaal af dat de mannetjes onweerstaanbaar vinden. Rood is de kleur der verleiding en het werkt.

Wanneer je op je dating profielfoto rood draagt, krijg een kwart meer berichtjes. Voor een experiment door de Universiteit van Zuid Bretagne werden de profielfotos van 26 vrouwen (die al op een niet commerciële online datingsite stonden) digitaal bewerkt om van elke foto 6 versies te maken: Het t-shirt (de borstregio) op de foto kreeg de 6 hierboven genoemde kleuren.

Puur willekeurig werd toen gedurende 9 maanden af en toe de foto veranderd in een identieke maar met een andere kleur, en er werd bijgehouden hoeveel mannen er op deze foto’s reageerden. Uiteindelijk zijn per vrouw alle berichten opgeteld, en is er berekend hoeveel procent van de berichten er per kleur binnenkwam.

Het blijkt dat vrouwen met rode kleding aan meer (20.9%) succes hebben dan vrouwen met een zwarte (14.8%), witte (16.4%), gele (16.9%), blauwe (16%) of groene (15%) outfit. En vergeet tenslotte ook niet om je lippen rood te stiften!

red-shoes

Lees ook:Vrouwen: draag rood, dan wil hij bloot!
Lees ook:Vrouwen die tijdens daten rood dragen worden door man meer gefêteerd
Lees ook:Met rood versier je het wel!
Lees ook:Draag vooral rood als je een partner wil
Lees ook:Heb geen seks met vrouwen in het rood: ze willen alleen maar zwanger worden!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>